2013 m. vasario 18 d., pirmadienis

Plikyti pyragaičiai nr.1

Dar tokių skanių neteko valgyt... Lengvi, neriebūs ir nesunkūs, be galo paprastai gaminami neužimant daug laiko, minkšti ir purūs... Pertepimui galima naudoti vien tik plaktą grietinėlę arba grietinėlę su kremine varške, arba sviestą su kondensuotu pienu (čia jau riebiau bus).
Senesnis plikytų pyragaičių receptas štai čia.



 Reikės:
100g sviesto
250g vandens
4 kiaušinių
130g miltų
žiupsnelis druskos

Kremui (jei naudojamas):
300g grietinėlės
3 v.š. cukraus pudros
truputis citrinos rūgštelės




Gaminimas
Vandenį kartu su sviestu užkaisti puode ir užvirinti. Tada suberti miltus sumaišytus su druskyte ir greitai maišyti mediniu šaukštu. Tešla greitai atšoka nuo puodo sienelių ir tuomet leisti pravėsti šiek tiek. Mušti po vieną kiaušinį ir po kiekvieno gerai išplakti. Tešlą sudėti į konditerinį švirkštą, išspausti apskritimus,žiedelius ir dėti kepti į kepimo popieriumi išklotą skardą, įkaitntą 200C temperatūros. Kepti 15 min., tada primažinti temp. iki 180C ir dar pakepti 10min. Leisti atvėsti pyragėliams.
Kremui grietinėlę išplakti su curaus pudra ir citrinos rūgštele, perpjauti pusiau pyragėlį, dėti kremą.




Labai labai skanu! 

Komentarų nėra: