2015 m. balandžio 20 d., pirmadienis

Trapios tešlos sausainiai

Receptas labai senas,iš mamos užrašų,kuriuos kepdavom dar vaikystėj :) Todėl receptukas tikrai pasiteisinęs,niekada neapvylęs savo skoniu ir tekstūra. Sausainukai minkšti,skanūs ir kvapnūs..


Reikės:
200g sviesto
100g cukraus
100g grietinės
400g miltų
1a.š. kepimo miltelių
truputį vanilės

Gaminimas
Minkštą sviestą išsukti su cukrumi ir vanile. Įdėti grietinės,išmaišyti. Suberti miltus sumaišytus kartu su kepimo milteliais ir užminkyti tešlą. Tešla gaunasi minkšta,nelipni ir elastinga. Dėti tešlą 1h į šaldytuvą. Ištraukus iškočioti,išspausti norimos formos sausainius ir dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Aptepti viršų kiaušinio plakiniu ir pabarstyti cukrumi(nebūtina). Kepti 180C orkaitėje,kol paruduoja.


Skanaus!!!

Komentarų nėra: