2015 m. spalio 11 d., sekmadienis

Biskvitinis Medaus tortas

Tai turbūt antras, pagal dažnumą, gaminamas tortas. Abejingų jam nėra..:) Subtiliai jaučiamas medaus skonis ,drėgnas, ne per saldus, tikrasis medutis.


Reikės
Biskvitui:

200g sviesto
200g medaus
150g cukraus
3 dideli kiaušiniai
400g miltų
2 a.š. kepimo miltelių
Žiupsnis cinamono
Žiupsnis druskos

Kremui:

600g grietinės
200g grietinėlės
100g cukraus pudros
10g želatinos smulkios
Vanilės truputį
Pusės citrinos sulčių ir patarkuotos žievelės

Sulaistymui:

Vanduo+cukrus+citrinos sultys (turi būt saldžiarūgštis skonis)

Gaminimas
Į puodą sudėti sviestą, medų ,cukrų, druską, cinamomą. Kaitinti ant silpnos ugnies vis pamaišant,kol masė bus vientisa. Nuimti nuo ugnies ir šiek tiek atvėsinti.
Į atvėsusią masę dėti kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakant.
Miltus persijoti su kepimo milteliais ir suberti į plakinį,vėl gerai išmaišyti. Visą masę supilti į 22-24cm kepimo indą išklotu dugnu kepimo popieriumi ir kepti 180C orkaitėj 40-50min. Patikrint pagaliuku ar iškepė. Pravėsusį biskvitą supjaustom į 4 dalis.
Kremui išplakame grietinėlę su cukraus pudra ir vanile, dedam grietinę, dar paplakame,supilame citrinos sultis ir žievelę, išmaišome. Galiausiai maža srovele supilam ištirpintą želatiną (želatinos kiekį užpilti užvirusiu l.mažu kiekiu vandens, išmaišyt, leisti pravėsti).
Kiekvieną perpjautą biskvitą sulaistome saldžiarūgščiu sirupu, dedame kremo,vėl biskvitą ir taip kartojam, kol visą tortą surenkam. Viršų ir šonus galima apibarstyti biskvito trupiniais.





Skanaus!


Komentarų nėra: