2012 m. gruodžio 20 d., ketvirtadienis

Kalėdiniai meduoliai

Labai skanūs meduoliukai!! Vienas pastebėjimas, jei norit storesnių meduolių, tešlą kočiokit storiau, jei plonesnių ir trapesnių - tuomet ploniau.. :)


Reikės:
2 kiaušinių
100g sviesto
150g rudo cukraus
450g miltų
100g skysto medaus
1 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. prieskonių meduoliams

Gaminimas
Kiaušinius išplakti su cukrumi, supilti medų, tirpintą sviestą vėl viską išmaišyti. Statyti dubenėlį ant garų vonelės ir pakaitinti, nuolatos pamaišant, kol rudasis cukrus ištirps. Nukėlus nuo garų vonelės, suberti miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir prieskoniais meduoliams. Tešlą minkyti, kol nelips prie rankų. Tešla labai elastinga, minšta ir maloni. 
Kočioti tešlą ant miltais pabarstyto stalo, spausti norimas formeles ir dėti ant sviestiniu popieriumi išklotos skardos. Kepti 200C įkaitintoje orkaitėje apie 10min., arba kol paruduoja.
Iškepus galima papuošti glajumi.

Skanaus!

Komentarų nėra: