2015 m. lapkričio 11 d., trečiadienis

Varškės pyragas "Margis"

Visiems tiems, kas mėgsta varškės pyragus ir ne tik... Dar vienas puikus receptukas!! Iš nurodyto kiekio išeina ne mažas pyragėlis, o jei abejojat ar suvalgysit, tai neabejokit! Nes vistiek suvalgysit :)


Reikės
Tešlai:
200g sviesto
200g cukraus
2v.š. kakavos
1 kiaušinis
300g miltų
1a.š. kepimo miltelių

Įdarui:
100g cukraus
50g krakmolo
4 kiaušinių
170g grietinės
500g varškės
1a.š. vanilės

Gaminimas
Sviestą ištirpinti. Jam šiek tiek ataušus, įmušti kiaušinį, supilti cukrų ir gerai išplakti, kol cukrus ištirps. Suberti miltus, kakavą, kepimo miltelius ir masę gerai išmaišyti, išminkyti iki vientisos, lygios tešlos. Gautą tešlą padalinti į dvi lygias dalis, suvynioti į maistinę plėvelę ir įdėti bent valandai į šaldytuvą arba 30min. į kamerą.
Tuo metu ruošiam pyrago įdarą. Varškę su grietinę gerai išmaišyti iki visiškai lygios masės, sudėti krakmolą ir vėl gerai išmaišyti. Atskirai išplakti kiaušinius su cukrumi ir vanile, kol cukrus ištirps, ir supilti viską į varškės masę. Dar kartą gerai permaišyti. Masė gaunasi skystoka, neišsigąskit :)

Sušalusią vieną tešlos dalį sutarkuoti burokine tarka į kepimo popieriumi ištiestą kepimo indą (mano 23 x 30 cm. dydžio). Tuomet užpilti varškės įdarą, o ant viršaus vėl užtarkuoti antrąją dalį tešlos.




Kepti 180° C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 45min.
Skanaus!!!


Komentarų nėra: