2012 m. liepos 15 d., sekmadienis

Griliažo gamyba

Labai paprastai gaminamas, įgūdžių tikrai daug nereikia, o panaudojimas platus: "Griliažinio" torto gamyboje, kitų torto kremų pertepimuose, labai skanu ant vanilinių ledų užbarstyt (!), arba tiesiog vienus valgyt, jei patinka griliažiniai saldainiai :))




Reikės:
100g cukraus (jei reikia didesnio kiekio tai daugiau cukraus naudot)
30g sviesto
Riešutų (galima naudoti bet kokius)


Gaminimas
Nedideliame puode ištirpdinti sviestą, suberti cukrų, truputį pamaišyti ir palikti cukrų lydytis ant silpnos ugnies. Po kelių minučių cukrus ims leisti ir pradės darytis griliažinė masė. Kai visas cukrus jau bus išsilydęs (neperkaitinti !) suberti, paskrudintus keptuvėje, riešutus. Greitai išmaišyti viską, nes masė linkusi greitai stingti ir paskleisti masę ant kepimo popieriaus.




Palikti pravėsti ir tada dėti į šaldytuvą. Po valandos kokios, griliažo gabalą sulaužyti į mažesnius gabalėlius ir sutrinti su trintuvu arba (jei jo neturima) dėti į stroresnį maišelį ir sukapoti viską plaktuko pagalba :)

Komentarų nėra: