2012 m. balandžio 2 d., pirmadienis

Vaisinis jogurtinis torčiukas

Lengvas, gaivus, vasariškas! Su vaisiais, jogurtu ir grietinėle. Labai tinkamas tam, kas nemėgsta sviestinių tortų.. :) O ir gaminamas tikrai nesudėtingai...




Reikės
Biskvitui (24cm skersmens):
5 kiaušinių
5 v.š. cukraus
5 v.š. miltų
1 a.š. kepimo miltelių
truputis vanilino


Kremui:
400g grietinėlės
1 indelis didelis jogurto 3,5% riebumo (naudojau su persikais)
3 v.š. cukraus pudros
2 v.š.želatinos
1indelis konservuotų vaisių (naudojau abrikosus)


Sulaistymui:
Naudojau esantį sirupą nuo konservuotų vaisių


Gaminimas
Biskvitui kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų, į trynius suberti cukrų, gerai išsukti mikserio pagalba. Išsiplakti baltymus standžiai, sukrėsti į masę, berti po truputį miltus sumaišytus su kepimo milteliais, ir atsargiai išmaišyti. Kepimo formą patepti aliejumi, sudėti visą masę ir kepti įkaitintoje orkaitėje 180C apie 30min. Atvėsinti.
Kremui želatiną užpilti keliais šaukštais vandens, išbrinkinti (15-20min.) ir išlydyti karšto vandens vonelėje. Grietinėlę išplakti su cukraus pudra, pilti pravėsusią ištirpintą želatiną, pamaišyti, tuomet supilti jogurtą, suberti supjaustytus smulkiai konservuotus vaisius ir vėl išmaišyti. Dėti masę trumpam į šaldytuvą, kad truputį pastingtų.

Surinkimas
Biskvitą perpjauti į 3 lygias dalis. Dėti pirmą biskvitą, palaistyti vaisių sirupu, dėti kremo, vėl biskvitą ir taip kol surenkamas visas tortas. Puošti galima vaisiais, grietinėle, pagal savo fantaziją.
Skanaus!

(p.s. nelabai vykusi pjūvio nuotrauka gavosi )

(galima ir taip papuošti)

3 komentarai:

Anonimiškas rašė...

labai skanus ir paprastas gaminti. Darau jau nebe pirma karta.

Dalia rašė...

Džiaugiuosi, kad patiko!!:)

Unknown rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.