2012 m. birželio 15 d., penktadienis

Naminiai varškės sūreliai

Jeigu mėgstat sūrelius prie arbatėlės ar kavos, kuo puikiausiai galima pasidaryti jų ir naminių, su kokiu norite įdaru, tikrai nesudėtinga, nereikalauja daug laiko ar pastangų...Reikės tik silikoninę formą turėti, norint gražių lygių sūrelių :)) Šį kartą dariau vanilinius ir su aguonomis.


Reikės:
500g liesos varškės
100g cukraus pudros
100g sviesto
1 a.š. vanilinio cukraus
250g šokolado (galima pienišką maišyti su juodu) + 30g sviesto
Aguonų (jei daromi su aguoniniu įdaru)

P.S. Jei norite sūrelių plombyro skonio - naudokite plombyro skonio varškę;
Jei su kondensuotu pienu viduriuke - tai dėkite dalį varškės masės, užpilkite a.š. kondensuoto pieno ir ant viršaus vėl varškės masės uždėkite;
Jei patinka su braškėm - galite naudoti braškių skonio varškę arba sutrinti šviežių braškių su cukrumi

Gaminimas
Šokoladą su sviestu išlydikite karšto vandens vonelėje. Silikoninę formą ištepti šokoladą su teptuku, dėti į šaldytuvą trumpam, kol sustings. Pakartoti dar sykį procedūrą. 
Varškę ištrinti su cukraus pudra, vaniliniu cukrumi ir minkštu sviestu. Į formą su sustingusiu šokoladu dėti varškės masę, viršų vėl aptepti šokoladu ir dėti atgal į šaldytuvą, kol sustings. Po kelių valandų jau galima skanauti puikių naminių sūrelių.

Skanaus!


7 komentarai:

Unknown rašė...

mmmmm, atrodo labai skaniai, reikes pabandyti ;)

zita rašė...

pagaminau,fantastika,aciu.

Unknown rašė...

Noreciau paklausti, kadangi nedejote nei zelatino nei zele kaip ilgai jie islaiko forma isimti is saldytuvo?

Anonimiškas rašė...

Pavyko pagal šį puiku receptuka pagaminti nuostabaus skonio sūrelius :). Receptas tikrai vertas 10 balu . Mėginkite gaminti ir nenusivilsite :).

Lina rašė...

Noreciau patarimo kaip isimti surelius is formeles nesutrumpinant glaisto. Nes man isimant sutrupejo :(

Taip pat Lina :) rašė...

O kiek jums gaunasi sureliu keksiuku formose? Nes planuoju jau tept sokolada ir mastau, kiek cia jo tepti :) aciu!

Anonimiškas rašė...

Ačiū, labai skanu. Tik man su šokoladu nepasisekė, naudojau shogetten, tai jis netirpsta normaliai.. Kitą kartą juodą naudosiu :)