Reikės (24-26cm skersmens formai)
Biskvitams:
8 kiaušiniai (4 baltam,4 šokoladiniam biskvitui)
8 v.š. cukraus (4 baltam,4 šokoladiniam)
2 a.š. kepimo miltelių (1 baltam,1 šokoladiniam)
8 v.š. miltų (4 baltam, 4 šokoladiniam)
1 v.š. šokoladinės kakavos (šokoladiniam biskvitui)
Kremui:
3 kiaušiniai
250g cukraus
3 v.š. kakavos
250g sviesto
IR (vienam sluoksniui pertepti)
100g sviestotrečdalis kondensuoto pieno
1 v.š. brendžio
Griliažas:
200g cukraus
1 a.š. sviesto
50g riešutų (tinka bet kokie)
Gaminimas
Biskvitui kiaušinio trynius atskirti nuo baltymų, įdėti cukraus ir gerai išmaišyti (aš darau viską mikserio pagalba). Tuomet išplakti baltymus kitame inde,sukrėsti i trynių masę. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais (šokoladiniam biskvitui ir su kakava),persijoti ir po truputį berti į kiaušinių masę, atsargiai maišant iš apačios į viršų. Kepimo formą patepti aliejumi, sukrėsti visą masę ir dėti į įkaitiną 180C orkaitę. Kepti apie pusvalandį, geriausia patikrinti mediniu pagaliuku ar iškepė.
Taip išsikepami du biskvitai-baltas ir šokoladinis. Juos atvėsinti ir po to perpjauti į dvi dalis, gauname iš viso 4 biskvitus.
Kremui kiaušinius pastoviai plakti ant karštos garų vonelės, berti cukrų palaipsniui ir vis plakti toliau, suberti kakavą ir vėl paplakti. Nuimame nuo garų vonelės, leidžiame atvėsti ir po to sumaišome su minkštu 250g sviestu, gauname gražią masę kremui.
1 sluoksniui pertepti minkštą sviestą išsukti su kondensuotu pienu ir brendžiu.
Griliažui išlydyti sviestą, supilti cukrų, vis pamaišyt, kol cukrus iššsilydys ir taps skysta rusva masė. Suberti riešutus pamaišyti ir iškart pilti aliejumi pateptos lentutės. Leisti atvėsti, o po to suskaldyti, sutrupinti. Siūlau griliažą pasigaminti pirmiausiai arba ir iš anksčiau galima!
Surinkimas
Dėti į lėkštę vieną baltą biskvitą, sulaistyti arbata, dėti kakavinio kremo, pabarstyti griliažu. Dėti antrą šokoladinį biskvitą, vėl sulaistyti arbata,tada tepti kondensuoto pieno sviestinį kremą, vėl pabarstyti griliažu ir vėl baltą biskvitą,sulaistytą arbata,tepti kakavinio kremo,barstyt griliažą,užbaigti šokoladiniu biskvitu. Ant viršaus ir šonus tepti kremą,ir užbarstyt griliažu.
Galime skanauti!
11 komentarų:
Norejau pasiteirauti, kokia arbata naudojate biskvitui ir kuriui kremu uztepate virsu? Aciu
Naudoju pačią paprasčiausią juodą arbatą, o viršų sutepu tuo pačiu likusiu kremu.
Norėjau Jūsų paklausti, kiek reikia kondensuoto pieno (Ar čia tas mažas indelis ar didelis kondensuoto pieno)? Ačiū :)
Čia mažas kondensuoto pieno indelis :)
Gal isduotumete kokia sokoladine kakava naudojate? kuo ji geriau nei paprasta kakava? aciu
Naudoju tokią,kokią galima surasti parduotuvėse,bet ne visose turbūt būna. Jinai yra tamsiai tamsiai rudos spalvos,todėl ir skaitosi "šokoladinė", jos reikia mažiau dėti nei paprastos kakavos ir spalva kitokia bei skonis sodresnis.
Labai skanus tortas ir lengvai gaminamas :) Ačiū už receptą!!!
biskvitai neiškilo.gavos saldi kiaušinienė..
taip stengiausi ir norėjau nustebinti vyrą gimtadienio proga, o gavos..
Eina sau koks nerealus torčiukas... :) labai patiko... :) tik jaučiu, kad papildomų kilogramų priaugau.
Puikus tortukas.
O kiek laiko kiausinius plakti ant garu voneles,mazdaug?Aciu!
Rašyti komentarą