2013 m. birželio 28 d., penktadienis

Migdolinis tortas su mascarpone

Ačiū aguonėlei už puikų tortuko receptą. Šiek tiek pakoregavus, iškepiau ir aš jį :)

 

Reikės:

Biskvitui:
 4 kiaušinių
150 g cukraus pudros
100 g maltų migdolų

20 g kakavos
40 g tirpinto sviesto
50 g miltų
2 didelių kiaušinių baltymų

20 g cukraus


Pertepimui:
250 g mascarponės
350 g grietinėlės  

100 g cukraus
80 g balto šokolado


Sulaistymui:
puodelis espresso kavos, paskanintos karameliniu likeriu (naudojau "Bailey's")


Gaminimas

Biskvitui baltymus išplakti su cukrumi iki standžių putų ir atsidėti į šoną. Likusius kiaušinius išplakti su cukraus pudra bei migdolais, kol masė taps puri ir padvigubės. Tada į šią masę įmaišyti sviestą, įsijoti miltus bei kakavą. Atsargiai įmaišyti baltymus ir gautą tešlą paskleisti kepimo popieriumi išklotoje formoje. Pašauti į 180° orkaitę 30 min. Patikrinti dantų krapštuku ar jau iškepęs. Ataušusį persipjauti į 3 lygias dalis.

Baltą šokoladą ištirpinti garų vonelėje ir išsukti šaukštu su mascarponės sūriu. Grietinėlę išplakti su cukrumi iki standžių putų ir atsargiai sujungti su mascarponės mase. 
Renkant tortą, biskvitus sulaistyti saikingai, dėti kremo, susluoksniuoti ir leisti bent parą šaldytuve pastovėti. Puošti galima lydytu šokoladu.

Komentarų nėra: