Ačiū aguonėlei už puikų tortuko receptą. Šiek tiek pakoregavus, iškepiau ir aš jį :)
Reikės:
Biskvitui:
4 kiaušinių
150 g cukraus pudros
100 g maltų migdolų
20 g kakavos
40 g tirpinto sviesto
50 g miltų
2 didelių kiaušinių baltymų
20 g cukraus
Pertepimui:
250 g mascarponės
350 g grietinėlės
100 g cukraus
80 g balto šokolado
Sulaistymui:
puodelis espresso kavos, paskanintos karameliniu likeriu (naudojau "Bailey's")
Gaminimas
Biskvitui baltymus išplakti su
cukrumi iki standžių putų ir atsidėti į šoną. Likusius kiaušinius išplakti su
cukraus pudra bei migdolais, kol masė taps puri ir padvigubės. Tada į šią masę
įmaišyti sviestą, įsijoti miltus bei kakavą. Atsargiai įmaišyti baltymus ir
gautą tešlą paskleisti kepimo popieriumi išklotoje formoje. Pašauti į 180°
orkaitę 30 min. Patikrinti dantų krapštuku ar jau iškepęs. Ataušusį
persipjauti į 3 lygias dalis.
Baltą šokoladą ištirpinti garų
vonelėje ir išsukti šaukštu su mascarponės sūriu. Grietinėlę išplakti su cukrumi iki
standžių putų ir atsargiai sujungti su mascarponės mase.
Renkant
tortą, biskvitus sulaistyti saikingai, dėti kremo,
susluoksniuoti ir leisti bent parą šaldytuve pastovėti. Puošti galima lydytu šokoladu.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą