Reikės:
130g sviesto
1 kiaušinio
3 v.š. cukraus
3 stiklinės miltų
4 v.š. pieno
1 st. smulkintų riešutų
1 skardinė virto kondensuoto pieno
Gaminimas
Kiaušinį išsukti su cukrumi, supilti išlydytą sviestą ir pieną, išmaišyti. Suberti miltus ir užminkyti tešlą. Padalinti tešlą į tris lygias dalis ir padėti į kamerą porai valandų. Tešlai sustingus, ištraukti vieną dalį, ją tarkuoti į skardą, per stambią tarką ir dėti kepti į 180C orkaitę, kol paruduoja. Tą patį padaryti su likusia tešla.
Trupinius atvėsinti, truputį pagrūsti ir sumaišyti su virtu kondensuotu pienu ir smulkintais riešutais.
Paimti taurelę smailu dugnu, ją truputį suvilgyti vandeniu, dėti masę, truputį paspausti ir iškratyti suformuotą kankorėžį. Taip padaryti su visa likusia mase. Sudėjus į lėkštę pabarstyti cukraus pudra.
Skanaus!
2 komentarai:
Nekantrauju išbandyti!
Mums jie buvo tobuli, niam niam :)
Įtraukti į dažnų kepinių sąrašą.
Rašyti komentarą