2012 m. gegužės 8 d., antradienis

Sveikuoliški avižinių dribsnių sausainiai

Kadangi turėjau atliekamų ekologiškų nepanaudotų avižinių dribsnių, tai panaudojau juos šiam skanėstui, labai panašu į "granolą", tik skirtumas toks, kad ne birūs...O sudėjau viską, ką radau spintelėje :)) Tinka bet kokie sausi produktai (sėklos, riešutai ir t.t.) kiekvienam pagal savo skonį :)


Reikės:
300g avižinių dribsnių
100g cukraus
3 kiaušiniai
100g sviesto
2 v.š. miltų
3 a.š. medaus
įvairių sėklų, riešutų (naudojau sezamą, aguonas, linų sėmenis, moliūgo sėklas, saulėgrąžas, migdolo riešutus, smulkintus žemės riešutus, dž.slyvas)

Gaminimas
Avižinius dribsnius sumaišyti su visais riešutais ir sėklomis, cukrumi ir miltais. Įmušti kiaušinius ir viską gerai permaišyti. Supilti išlydytą sviestą vėl viską gerai išmaišant.
Iškloti skardą kepimo popieriumi, paskleisti tolygiai visą masę ir ant viršaus palaistyti medumi.
Dėti į įkaitintą 180C orkaitę ir kepti apie 20min.
Atvėsus, sulaužyti gabaliukais.
Skanaus!!
P.S. Naudojau skardą nuo orkaitės, kadangi pačios masės daug gavosi, norint mažesnio kiekio, visą produktų kiekį galima dalinti perpus.


Komentarų nėra: