Man, kaip maskarponės mėgėjai, tai jie fantastiški...:) Iškepti Tėvo dienos proga :)))
Keksiukų pagrindas minkštas, kvapnus ir trapus su jaučiamu kavos skoniu ir švelniu maskarponės kremu ant viršaus...
Reikės
Keksiukams (12vnt.):
125g minkšto sviesto
3 kiaušinių
210g miltų
100g cukraus
1 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. vanilės
1/4 a.š. druskos
Kremui:
250g maskarponės sūrio
250g grietinėlės (36%)
1/2 puodelio cukraus pudros
Kavos sirupui:
1/3 puodelio stiprios kavos
2 v.š. cukraus
1 v.š. brendžio ar likerio
Kakavos miltelių pabarstymui
Gaminimas
Mitus persijoti su kepimo milteliais ir druska. Visus tešlos ingridientus nedideliu greičiu sumaišyti mikseriu ir dar plakti apie 3-5 min., kol masė bus šviesi ir tiršta.
Į keksiukų formeles (naudojau silikonines) dėti daugiau nei puse formelės paruoštos tešlos ir kepti įkaitntoje 180C orkaitėje apie 20 min., kol paviršius truputį paruduoja. Iškepusius ataušinti ir nupjauti višūnėles (bus patogiau uždėti kremą).
Kavos sirupui karštą kavą išmaišyti su cukrumi ir brendžiu. Ataušinti. Sirupą teptuku gausiai patepti keksiukų viršų, kol gerai sudrėks.
Kremui grietinėlę išplakti iki standumo. Maskarponę gerai išmaišyti su cukraus pudra. Grietinėlę sumaišyti kartu su maskarpone.
Konditerinio maišelio pagalba išspausti kremą ant keksiukų viršaus ir pabarstyti kakavos milteliais.
Skanaus!!!!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą