300g miltų
10g sausų mielių
0,3 st. pieno
2 v.š. grietinės
1 kiaušinis
2 v.š. aliejaus
žiupsnelis cukraus ir druskos
~10 vnt. dešrelių
Gaminimas
Mieles sumaišyti su šiltu pienu ir cukrumi, leisti pastovėti, kad sureaguotų. Grietinę sumaišyti su aliejumi, druska ir kiaušinio tryniu. Supilti mielių "ruošinį", išmaišyti. Galiausiai suberti miltus ir užminkyti tešlą. Tešlą išminkyti ir iškočioti lakštą. Baltymą truputį paplakti ir aptepti iškočiotą tešlą.
Tešlą supjaustyti 2,5-3 cm. pločio juostelėmis ir apsukti spirale dešrelę. Apvyniotos dešrelės dedamos į riebalais išteptos skardos, viršus patepamas likusiu baltymu ir kepama 180C orkaitėje, kol gražiai apskrunda.
Galima patiekti su majonezo ar pomidorų padažu.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą