2012 m. birželio 7 d., ketvirtadienis

Tikras Itališkas "Tiramisu"

Būtent, kad tikrasis, nes nesideda į jį jokios grietinėlės ir pan.(tik papuošimui). Naudojama  kiaušiniai+cukrus+maskarponė+brendis ir "Damų piršteliai", nieko daugiau...Mačiau šį receptą prieš keletą metų, per "Travel", berots, kanalą, kai viena šefė italė gamino šį skanėstą. Daug kartų jį gaminau, niekada dar nenuvylė, nes gaminamas taipogi nesudėtingai, o apie skonį, ką jau čia ir bekalbėti...:)) Būtinai pabandykit!!
P.S. "Savoiardi" sausainius kepiau pati, bet galima kuo puikiausiai naudoti ir pirktinius :)




Reikės:
Damų pirštelių (kitaip -"Lady fingers", "Savoiardi", "Biskvitiniai piršteliai")
400g maskarponės sūrio
4 kiaušinių
4 v.š. cukraus
3 v.š. brendžio ar kavos likerio (pagal skonį)
Kakavos pabarstymui
Nesaldintos kavos


Gaminimas
Kaiušinio trynius išplakti su 2 v.š. cukraus. Baltymus atskirai išplakti su 2 v.š. cukraus ir truputėliu druskytės iki standumo. Sumaišyt visą masę kartu. Sudėti maskarponę, vėl suplakti viską, įpilti kavos likerio/brendžio, išmaišyti. 


(štai taip atrodo išplakta masė, o tokia gelsva gaunasi dėl kiaušinių)

Lėkštėje truputį uždėti ir paskleisti masės, dėti sausainius, prieš tai pamirkytus nesaldintoj kavoj, vėl dėti kremo + sausainiai + kremas. Šonus ir viršų galima papuošti plakta grietinėle (bet nebūtinai). Viršų gausiai pabarstyti kakava. 
Dėti į šaldytuvą, geriausiai per naktį.


P.S. Kiaušinius prieš naudojant, būtinai gerai nuplaukit karštu vandeniu, nes visgi naudojami jie žali. Dar geriau, jei gautumėt naminių kiaušinių, tuomet išvis super :)
Jei naudosit savo keptus sausainius, tai užtenka kava tik pašlakstyt, nes kitaip gausis "košė" :)


Skanaus!





Komentarų nėra: