2012 m. birželio 7 d., ketvirtadienis

"Savoiardi" sausainiai

Savoiardi (itališkai "iš Savojos") sausainiai turi keletą pavadinimų: damų piršteliai, biskvitiniai piršteliai ir pan. Sausainukų paruošimą labai palengvins du įrankiai: elektrinis mikseris ir konditerinis maišelis (švirkštas). Naudojami "Tiramisu" pyragui, bet labai skanūs ir vieni...:)


Reikės:
3 kiaušinių
80g cukraus
80g miltų
truputis vanilės
cukraus pudros
0,5 a.š. kepimo miltelių

Gaminimas
Kiaušinio trynius išplakti su 1 v.š. cukraus iki kol masė pabals ir padidės 2-3 kartus (apie 5-8min. užtrunka). Kitame dubenyje plakti baltymus, kai pradės putoti, po truputį supilti likusį cukrų ir plakti toliau, kol masė sustandės. 
Įdėti porą šaukštų išplaktų baltymų masės į trynių masę ir atsargiai išmaišyti. Taip sudėti po truputį visus likusius baltymus, atsargiai maišant.
Suberti persijotus miltus su kepimo milteliais ir vanile ir vėl atsargiai viską išmaišyti.
Dėti masę į konditerinį maišelį ir išspausti 5-6 cm ilgio ir maždaug 1 cm storumo juosteles ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Pabarstyti cukraus pudra ir palikti pastovėti apie 10 min. 
Orkaitę įkaitinti iki 200C ir dėti kepti sausainukus apie 10 min. ne ilgiau. Ištraukus iš orkaitės, vėl pabarstyti cukraus pudra ir leisti atvėsti.

Komentarų nėra: