2012 m. liepos 23 d., pirmadienis

Plikytų pyragaičių tortas

Idėją užmačiau pas savo receptų favoritę Iloną :)) Niekada nebūčiau sugalvojus panaudoti plikytinukų tokiu būdu...Lengvas, gaivus tortukas ir svarbiausia - greitai pagaminamas! Uogas rinkausi tokias, kokias turėjau, kiekį taipogi didinau ir šį tą pakoregavau...:)




Reikės (24cm forma):
250g plikytų pyragaičių (galima patiems iššsikept arba naudot pirktinius)
300g grietinėlės 36%
400g kreminės varškės
25g želatinos +80g vandens
5 v.š. cukraus pudros
Truputis citrinos sulčių
Sauja šilauogių ir žemuogių (org.recep. naudoja abrikosus)


Gaminimas
Grietinėlę išplakti su cukraus pudra ir įpilti šiek tiek citrinos sulčių. Kreminę varškę sumaišyti su uogomis ir sujungti su grietinėlės mase. Želatiną ištirpinti vandenyje, pakaitinti, kad ištirptų ir šiek tiek pravėsusią supilti į grietinėlės-varškės masę. Viską gerai išmaišyti. Galiausiai suberti plikytus pyragaičius, vėl viską išmaišyti. Sudėti visą masę į maišeliu išklotą formą ir dėti į šaldytuvą, geriausia nakčiai.


Labai gardu!







Komentarų nėra: