Gaivus, vaiskus ir man jis labai labai....:))) Įsirašau į savo mėgiamų desertų sąrašą :)Labai rekomenduoju pasidaryt!!
Reikės:
Šokoladinio biskvito (3 kiaušiniai,3v.š.cukraus,2v.š.miltų,1v.š.kakavos,1a.š.kepimo miltelių)
200g grietinėlės
4 v.š. cukraus pudros
200-300g maskarponės sūrio
8g želatinos + 3v.š. vandens
Truputis citrinos sulčių
Braškių
2 pokeliai braškinės želė (naudojau natūralų juodųjų serbentų sirupą skiestą dalimis su vandeniu+želatina)
Gaminimas
Biskvitą iššsikepti kaip parašyta daugelyje mano tortų gaminimo receptuose.
Supjaustyti braškes, pasidaryti braškių želė,kaip nurodyta ant pokelių (tik vandens naudoti po 400ml), dėti braškes į silikoninės formos apačią, užpilti paruošta pravėsusia želė, dėti į šaldytuvą, kad sustingtų želė sluoksnis.
Tuomet išsiplakti grietinėlę su 2 v.š. cukraus pudros ir truputėliu citrinos sulčių. Maskarponės surį taip pat gerai išmaišyti su 2 v.š. cukraus pudros. Abi mases sujungti į vieną, supilti ištirpintą želatiną (3 v.š. vandens) ir viską labai gerai išmaišyti. Paruoštą masę sudėti ant želė sluoksnio.
Biskvitą sulaistyti mėgiamomis sultimis arba saldinta kava, iš abiejų pusių, ir uždėti paskutinį sluoksnį ant viršaus. Vėl viską dėti į šaldytuvą porai valandų. Ištraukus, atsargiai išimti iš formos ir galima mėgautis puikiu pyrago gabalėliu :)
Skanaus!!!!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą