2012 m. spalio 11 d., ketvirtadienis

Persikinis pyragas

Lengvas, nesunkus, persikinis pyragiux..;)


Reikės
Biskvitui:
2 kiaušiniai
0,5 a.š. kepimo miltelių
4 v.š. miltų
3 v.š. cukraus
3 v.š. pieno
1 v.š. aliejaus
vanilinio cukraus

Kremui:
300g grietinėlės
0,5 didelio indelio jogurto be priedų
300g kreminės varškės
Konservuotų persikų
3 v.š. cukraus pudros
11g želatinos

Papuošimui:
Konservuotų persikų
Persikų skonio želė


Gaminimas
Biskvitui kiaušinius plakti mikseriu apie 5 min. su cukumi ir vanile. Suberti miltus sumaišytus su kepimo milteliais, pamaišyti, supilti pieną ir aliejų. Viską gerai išmaišyti. Sukrėsti tešlą į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepti įkaitintoje 180C orkaitėje apie 30min. Patikrinti mediniu pagaliuku, ar iškepė. Ištraukus leisti atvėsti.
Kremui išplakti grietinėlę su cukraus pudra, sudėti kreminę varškę, išmaišyti. Želatiną ištirpinti su trupučiu karšto vandens ir šiek tiek pravėsus, kartu su natūraliu jogurtu įmaišyti į visą masę gerai išmaišant. Supjaustyti persikus smulkiais gabaliukais, suberti i kremą. 
Biskvitą perpjauti į dvi dalis, dėti vieną atgal į kepimo popieriumi išklotą skardą, truputį palaistyti sirupu likusiu nuo persikų, krėsti kremo, ant viršaus vėl biskvitą, palaistyti, dėti kremą.
Viršų išdėlioti pjaustytais persikais truputį įspaudžiant į kremo vidų. Padėti į šaldytuvą valandai, kad truputį pastingtų kremas.
Želė pasiruošti su 300ml vandens, atvėsinti, ir galiausiai užpilti ant persikų viršaus, vėl statyti į šaldytuvą, geriausiai nakčiai.

SKANAUS!!!

Komentarų nėra: