2013 m. sausio 3 d., ketvirtadienis

Ciabatta

Puiki duonelė tinkanti prikąsti prie bet ko :) Pagrindinis dalykas kurio reikės, tai mikseris ar kombainas.


Reikės (2 nedideliems kepaliukams):
300g miltų
1 puodelio šilto vandens
2 a.š. sausų mielių
10g druskos

Gaminimas:
Visus ingredientus sumaišyti mikseriu ir palikti pastovėti 10 minučių. Tuomet vėl pradėti plakti mikseriu tuo pačiu antgaliu apie 15-20 minučių, kol tešla pradės lipti antgaliu aukštyn ir atšoks nuo indo sienelių. Tada užsidėti tešlos minkymo antgalį ir "paminkyti" apie 5min.
Dėti tešlą į aliejumi išteptą dubenį, uždengti ir pakildinti apie 1,5-2 valandas. Išversti tešlą ant gausiai miltais pabarstyto stalo, padalinti į dvi dalis, apibarstyti miltais, uždengti rankšluostuku ir vėl leisti pastovėti apie 30min.
Orkaitę įkaitinti iki 230C. Tešlos gabaliukus apversti (būtinai!!) į kepimo popieriumi išlotą skardą ir ištempti apie 30cm ilgio kepaliukus, galima truputį persukant. Kepti 15min., tada apsukti skardą kitu kampu ir vėl pakepti apie 10 min. Išėmus, leisti atvėsti.
Skanaus!

Komentarų nėra: