2013 m. vasario 13 d., trečiadienis

"Sumuštininiai" pyragėliai

Niekada nebūčiau pagalvojus, kad sumuštinių keptuvę galima panaudoti ne tik sumuštiniams kepti, bet ir saldiems patiekalams gaminti!! Pačią idėją pamačiau kažkur internete, tik recepto neprisiminiau, tai teko pačiai sugalvot... Pavyko puikiai, geriau nei tikėjausi :))
Labai greitai pagaminami!


Reikės:
4 kiaušinių
2 v.š. cukraus
1 a.š. vanilės
5 v.š. miltų
1 v.š. krakmolo
50g sviesto
žiupsnelis druskos
mėgstamos uogienės

Gaminimas
Kiaušinių trynius išplakti su cukrumi ir vanile, iki baltumo. Supilti išlydytą pravėsusį sviestą, išmaišyti. Išplakti kiaušinių baltymus su druskyte iki standžių putų. Atsargiai sumaišyti su trynių mase. Miltus sumaišyti su krakmolu ir po truputį berti į masę atsargiai maišant. 
Įkaitinti sumuštinių keptuvę, dėti šaukštą tešlos, ant jos uogienės ir vėl šaukštą tešlos (perdaug neperdėkit pačios tešlos, nes pradės bėgti per kraštus). Kepti keptuvėje, kol paruduoja.

Skanaus!

Komentarų nėra: