2013 m. vasario 19 d., antradienis

Tortas "Opera"

Jo pradininkas konditeris  Luisas Kliši iškepė šį tortą dar 1903m. Paryžiuje. Iki šių laikų, šis desertas žadina šokolado mėgėjų jausmus...Yra ir ką nuveikti prie jo, kaip ir prie kiekvieno sudėtingesnio torto ;) O ar man jis patiko? Negaliu pasakyt, kad Labai, bet tie, kas mėgsta sodrius, šokoladinius tortus, tai bus pats tas! :)


Reikės
Biskvitui:
75g cukraus pudros
3 v.š. miltų
90g smulkiai maltų migdolų
4 kiaušinių
20g sviesto
1 v.š. cukraus

Šokoladinei masei:
250g juodo šokolado
200g grietinėlės
50g sviesto
1 v.š. brendžio

Grietinėlės kremui:
200ml grietinėlės
200g virto sutirštinto saldinto pieno
1 v.š. ištirpintos kavos
0,5 a.š. vanilės

Kavos sirupui:
1 v.š. cukraus
1 v.š. tirpios kavos
1 v.š. brendžio
100ml vandens

Gaminimas
Biskvitui išplakite kiaušinius su 1 šaukštu cukraus iki baltos purios masės. Sumaišykite migdolus su miltais ir cukraus pudra. Suberkite mišinį į kiaušinių masę ir labai atsargiai permaišykite. Į ištirpintą sviestą įkrėskite 2 šaukštus tešlos, viską sumaišykite su visa tešla. Įkaitinite orkaitę iki 220C, išklokite kepimo popieriumi kepimo formą ir pilkite tešlą, išlyginite. Kepkite 10-15 min., kol biskvitas įgaus auksinę spalva ir spyruokliuos lengvai paspaudus pirštu. Biskvitą artu su popieriumi autaušinite ant grotelių.
Šokoladinei masei ištirpinkite šokoladą, grietinėlę ir sviestą. Sumaišyite su brendžiu. Palikite, kol atauš ir sutirštės. 
Grietinėlės kremui grietinėlę sumaišykite su kava, paskui išplakite kartu su sutirštintu pienu ir vanile.
Sirupui užvirinkite vandenį su cukrumi, įberkite kavą, supilkite brendį.



Supjaustyti biskvitą į tris dalis, sudrėkinti kiekvieną biskvitą sirupu. Dėkite sluoksniais- biskvitas, šokoladinis sluoksnis, biskvitas, grietinėlės kremas, biskvitas. Ant viršaus užtepama šiek tiek pašildyta šokoladinė masė. Įdėkite tortą į šaldytuvą, kad gerai sustingtų.

Skanaus!


Komentarų nėra: