2013 m. vasario 4 d., pirmadienis

Pakoreguotas "Kuršėnų vyniotinis"

Pirmą kartą bandžiau daryti "vyniotinį" (gėda:))...Bet jei jie taip paprastai ir nesudėtingai gaminami, tuomet teks kepti dažniau ;) Tik įdaras per riebus buvo, bet čia tik man, kitiems tiko. Neturėjau varškės, tai įmaišiau maskarponės sūrį... Nuotrauka visai negražiai gavosi, nes visai negražiai pjovėsi man jisai :))


Reikės
Biskvitui:
4 kiaušinių
4 v.š. cukraus
4 v.š. miltų
žiupsnelis druskos
1 a.š. vanilės

Įdarui:
180g sviesto
180g kreminės varškės arba maskarponės sūrio (mano atveju)
pusę skardinės kondensuoto pieno
keli lašai romo esencijos (galima ir nepilti)

Gaminimas
Biskvitui baltymus labai standžiai išplakti su druska. Trynius atskirai išplakti su cukrumi ir vanile. Sudėti baltymus ir atsargiai,  po truputį maišant, berti po šaukštą miltų. Viską gerai išmaišius, tešlą paskleisti į kepimo popieriumi išklotą skardą (nuo orkaitės) ir dėti kepti į įkaitintą orkaitę 200C iki 10 minučių, kol nedaug paruduoja. Ištraukus iš orkaitės, iškart nuiminėti nuo kepimo popieriaus ir vynioti į ruloniuką. Taip palikti atvėsti biskvitui.
Kremui minštą sviestą labai gerai išplakti palaipsniui pilant kondensuotą pieną, tada sudėti varškę/sūrį ir dar gerai išmaišyti. 
Išvynioti ruloniuką, sudėti kremą, tolygiai paskleisti ir vėl suvynioti. Dėti į šaldytuvą bent kelioms valandoms.
Skanaus!

Komentarų nėra: