2012 m. balandžio 9 d., pirmadienis

Keptas varškės tortas

Puikus!! Ypač tam, kas mėgsta varškės tortus-pyragus :) Jei nebūtų buvę vaisių ant viršaus, būtų kiek sausokas, bet su jais - super!!


Reikės (20cm skersmens forma)
Biskvitui:
3 kiaušinių
3 v.š. cukraus
1 a.š. vanilinio cukraus
3 v.š. miltų su kaupu 
džemo ar uogienės aptepimui (naudojau aviečių uogienę)


Varškės masei:
300g varškės
70g cukraus
30g sviesto
3 kiaušiniai
2 v.š. bulvių krakmolo
1 v.š. aguonų


Papuošimui:
Vaisių (naudojau braškės ir vynuoges)
Želė tortams puošti


Gaminimas
Pirmiausia kepamas biskvitas. Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų, išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi (mikseriu), po to išplakti baltymus iki standžių putų, krėsti į masę, berti miltus ir atsargiai išmaišyti. Dėti masę į aliejumi išteptą formą ir kepti įkaitintoje 180C orkaitėje apie 30min.
Kol kepa biskvitas pasiruošiama varškės masė. Varškę ištrinti su cukrumi, dėti kiaušinių trynius, išlydytą sviestą, bulvių krakmolą, viską išmašyti, berti aguonas ir dėti išplaktus baltymus, vėl viską gerai ir atsargiai išmaišyti.
Ištraukti iškepusį biskvitą iš orkaitės, aptepti džemu/uogiene, dėti varškės masę ir vėl kišti į orkaitę 20 minučių.
Iškepus leisti atvėsti, dėti pjaustytus vaisius ir užpilti želė skirta tortams puošti. Dėti į šaldytuvą, kad sustingtų.


Skanaus!

Komentarų nėra: