2012 m. balandžio 10 d., antradienis

Paukščių pieno tortas

Kaip ir sakiau anksčiau, jog išbandysiu tokį variantą, taip ir padariau! Ir iškart įsirašau į savo nediduką mėgstamų tortų sąrašiuką..:) Tortas puikus! Kremas taipogi! Drėgnas, minkštas su jaučiamu kavos skoniu, aplietas šokoladine mase... Trumpiau tariant - Nuostabus :))




Reikės (24cm skersmens forma)
Biskvitui:
6 kiaušinių
6 v.š. cukraus
1 a.š. kepimo miltelių
5 v.š. miltų
2 v.š. kakavos miltelių


Kremas:
Kiekis ir gamyba tokia pati, kaip paukščių pieno saldainių "Nikolete" (http://www.saldi-akimirka.blogspot.com/2012/03/pauksciu-pieno-saldainiai-nikolete.html)


Sulaistymui:
Nedidelis puodelis stiprios kavos + 2 v.š.brendžio


Glajus:
150g šokolado (maišiau juodą su pienišku)
~100ml grietinėlės


Gaminimas
Biskvitui kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų, juos išplakame su cukrumi iki baltumo. Miltus sumaišyti su kakava ir kepimo milteliais. Išplakti baltymus iki standžių putų, dėti į trynių masę, atsargiai pamaišant ir beriant persijotų miltų/kakavos mišinį. Viską išmaišius krėsti masę į aliejumi išteptą kepimo formą ir pašauti į įkaitintą 180C orkaitę, kepti 30 min. Leisti pravėsti.
Kremas paruošiamas pagal nurodytą receptą.
Glajui skirtą grietinėlę pakaitinam ant nedidelės ugnies, sudėti šokolado gabaliukus ir viską ištirpdinti pastoviai pamaišant.

Surinkimas
Biskvitą perpjauti į trys lygias dalis, kiekvieną palaistant kavos/brendžio mišiniu, dėti paukščių pieno kremo ir uždėjus paskutinį biskvitą aplieti šokoladiniu glajumi. Dėti į šaldytuvą, geriausiai nakčiai. Puošti galima pagal savo fantaziją :)

Komentarų nėra: