2012 m. balandžio 14 d., šeštadienis

Pyragaičiai "Kinder Delice"

Mmmmmmm...Tirpstantys burnoje... Šimtą kartų skanesni nei pirktiniai, ir išvis, turbūt nelabai net galima juos lyginti su parduotuviniais "Kinder Delice", nes pastarieji tuomet sintetiniai kažkokie gaunasi..:)) Pasirodo, net ir šiuos skanėstus galima pasigaminti ir nepasakyčiau, kad tikrai sudėtinga, lengviau nei tortą, bet sunkiau nei "Florentinus" :)) Bet užtat kokio fantastiško skonio...


Reikės
Biskvitui:
5 kiaušinių
5 v.š. cukraus
3 v.š. miltų
2 v.š. kakavos
1 a.š. kepimo miltelių
2 v.š. smulkiai sumaltų (kavamale) lazdyno ar migdolo riešutų


Kremui:
400g grietinėlės 36%
2 v.š. medaus (skysto)
1 a.š. vanilinio cukraus
1 v.š. želatinos
4 v.š. pieno

Biskvito sulaistymui:
100ml vandens
1 v.š. su kaupu medaus

Glazūrai:
100g šokolado (maišiau juodą su pienišku)
30g sviesto
truputis grietinėlės arba šaukštas aliejaus 


Gaminimas
Biskvitui kiaušinių baltymus atskirti nuo trynių. Įtrynius suberti 2 šaukštus cukraus ir išplakti iki baltos purios masės. Miltus persijoti su kepimo milteliais ir kakava, suberti smulkintus riešutus ir viską suberti į trynių masę, išmaišyti. Tuomet išplakti kiaušinių baltymus iki standumo, palaipsniui beriant 3 šaukštus cukraus. Dėti po truputį į trynių/miltų masę ir atsargiai maišyti kol bus sudėti visi baltymai. Tešlą sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą, išlyginti paviršių ir kepti įkaitintoje orkaitėje 10-15min.. Iškepusį biskvitą apversti ant kepimo popieriaus lakšto ir atsargiai nuimti popierių ant kurio kepė. Ataušinti biskvitą ir tada perpjauti į dvi lygias dalis (siūlau su siūlu taip padaryti arba su dideliu peiliu,jei tokį turit)
P.S. Biskvito masę siūlo dėti į prie orkaitės esančią skardą, bet maniškė buvo per didelė, todėl teko kepti antrą biskvitą :) Naudokit mažesnę kvadratinę/stačiakampę formą.
Želatiną užpilti pienu, išbrinkinti, o tuomet ištirpinti ant vandens garų vonelės. Leisti pravėsti.
Kremui grietinėlę išplakti su medumi ir vaniliniu cukrumi, kol sutirštės. Toliau plakant, plona srovele pilti želatiną, dar truputį paplakti kol kremas sustandės.
Šiltame vandenyje ištirpinti medų ir šiuo sirupu sulaistyti vieną biskvito dalį.
Biskvitą aptepti kremu. Kitą biskvito lakštą taip pat sulaistyti medaus sirupu ir uždėti ant kremo sudrėkinta puse žemyn. Pyragą kelias valandas palaikyti šaldytuve, kol kremas sustings.
Glazūrai ištirpinti šokoladą su sviestu ir grietinėle ar aliejumi, ant vandens garų vonelės, pastoviai pamaišant. Viską užpilti ant pyrago viršaus, išlyginti ir vėl leisti sustingti šaldytuve.
Pjaustyti sausu, karštu peiliu, tuomet pyragėlių kremas neištiž į kraštus.

Labai skanu!!!

3 komentarai:

Ruta rašė...

Laba diena, nelabai suprantu. Jus pati biskvita, kuris kokiu max 3 cm storio perpjaunate isilgai pusiau, ar tiesiog padalinate i dvi dalis pusiau?

Dalia rašė...

Sveiki,kai kepiau pirma syki,naudojau blekute nuo orkaites,todel biskvitas gavosi plonokas,kurio niekaip nebuciau perpjovus graziai ir teko kepti antra toki pati:) O kt.karta naudojau mazesne blekute ir viskas puikiai pavyko,biskvita perpjoviau tolygiai paprasciausiu peiliu.

Dalia rašė...

Sveiki,kai kepiau pirma syki,naudojau blekute nuo orkaites,todel biskvitas gavosi plonokas,kurio niekaip nebuciau perpjovus graziai ir teko kepti antra toki pati:) O kt.karta naudojau mazesne blekute ir viskas puikiai pavyko,biskvita perpjoviau tolygiai paprasciausiu peiliu.