2012 m. rugsėjo 2 d., sekmadienis

Vaisinės tartaletės

Fantastiškai gražiai atrodančios ir fantastiškai skanios...Galima kepti vieną didelę arba daug mažų, kaip jau norit patys...


Reikės (24cm skersmens forma)
Pagrindui:
200g sviesto
200g cukraus
2 kiaušiniai
400g miltų

Įdarui:
350g varškės
100g cukraus
2 kiaušiniai
citrinos žievelės (patarkuotos)

Papuošimui:
Įv. vaisių, uogų
pusę pakelio citrininės želė

Gaminimas
Pagrindui minkštą sviestą išplakti su cukrumi ir kaiušiniais. Suberti miltus ir užminkyti tešlą. Dėti į šaldymo kamerą pusvalandžiui. Ištraukus, įkloti į kepimo formą, kruopščiai užlankstant kampelius. Subadyti šakute. Dėti į įkaitintą 200C orkaitę ir kepti 10 min.
Kol kepa pagrindas, pasiruošiame įdarą. Varškę suplakti su cukrumi, kiaušiniais ir citrinos žievele. Viską supilti ant pakepusio pagrindo, dėti atgal į orkaitę ir dar pakepti apie 20-25min. 
Ištraukus atvėsinti.
Sudėlioti norimas uogas ir vaisius ant viršaus ir apipilti paruošta citrinine želė. Statyti į šaldytuvq, kad sustingtų. 


Prieš valgant geriausia palaikyti truputį kambario temperatūroje.
Labai labai skanu!!!


Komentarų nėra: