2012 m. rugsėjo 30 d., sekmadienis

Viktorijos pyragas (Victoria's sponge cake)

Pamačiau šį pyragą visai nesenai per "Beatos virtuvė" laidą ir taip sužavėjo savo skaniu paprastumu, kad iškart nusprendžiau, jog gaminsiu!! :) Ir nenusivyliau, man patiko labai labai!!
Avietės yra būtinos šiame pyrage, nes būtent jos ir suteikia tą gaivumą bei skonio įvairumą...


Reikės (20cm forma)
Biskvitui:
3 kiaušiniai
200g cukraus
200g sviesto
200g miltų
1 a.š. kepimo miltelių

Kremui:
250g maskarponės sūrio
200g grietinėlės
2 v.š. cukraus pudros
Aviečių

Gaminimas
Biskvitui minkštą kambario temperatūros sviestą išplakti su cukrumi iki baltos masės. Dėti po vieną kiaušinį, po kiekvieno vis paplakant. Sudėjus visus tris kiaušinius, galiausiai suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir viską gerai išmaišyti. 
Krėsti masę į kepimo formą, jos dugną paklojus kepimo popieriumi ir dėti kepti į įkaitntą 190C orkaitę 40min. Iškepus leisti biskvitui pilnai atvėsti.
Kremui į grietinėlę sudėti cukraus pudrą ir plakti, bet tik tiek kol masė nebebus skysta, grietinėlė neturi būti visiškai standi! Tuomet sudėti maskarponės sūrį ir vėl viską gerai išmaišyti.
Biskvitą perpjauti pusiau, dėti didžiają dalį kremo, ant jo suberti avietes, užkloti antru biskvitu, sudėti likusį kremą ant viršaus, papuošti avietėmis ir dar galima gervuogėmis. Pabarstyti cukraus pudra ir galima iškart skanauti.


Skanaus!

Komentarų nėra: