(nuotrauka paimta tiesiai iš orkaitės)
Reikės:
11 g sausų mielių
1 kiaušinis
1 a.š. druskos
1 v.š. cukraus
3 v.š. aliejaus
250ml šilto pieno
~0,5kg miltų
Įdarui:
Pomidorų padažo
Kumpio (dešrytės)
Sūrio
Picos prieskonių
Gaminimas
Mieles suberiame į šiltą, bet ne karštą, pieną, išmaišome ir paliekame truputį uždengtas. Į pieną pilame cukrų, druską, jau išplaktą kiaušinį, aliejų, pamaišome ir galiausiai beriame miltus, pradedam minkyti. Tešla gaunasi labai elastinga ir nelimpanti prie rankų. Pakildinti tešlą apie valandą laiko. Kai pakyla perminkyti, dėti ant miltais pabarstyto stalo ir plonai iškočioti. Iškočiotą gabalą ištepame pomidorų padažu, dedame pjaustyto kumpelio ar dešros, užberiame tarkuoto sūrio ir picos prieskonių. Tada suvyniojame į vyniotinį, supjaustome gabaliukais, dedame į skardą išklotą sviestiniu popieriumi, aptepame kiaušinio tryniu ir dedame į orkaitę maždaug 25-30 min kol gražiai paruduoja.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą