Ne veltui turbūt taip ir pavadintas, nes nuodėmė būtų tokio neparagaut...:)) Prabangus skoniu, sotus, su tirpstančiu burnoje kremu, daug jo ir nesuvalgysi iš karto nes tikrai sotus (bent jau man) ir kažkokia dalimi panašus į "Amerikietišką sūrio" pyragą...
Reikės (20cm forma)
Pagrindui:
200g sausainių
100g sviesto
1 a.š. kakavos
70g graikinių riešutų
Kremui:
500g maskarponės sūrio
3 kiaušiniai
100g cukraus
2 v.š. bulvių krakmolo
100ml kreminio likerio (Bailey's, Mollys, Damų ir pan.)
50g juodo šokolado
Gaminimas
Sausainius sumalame kartu su riešutais. Įberiame kakavą, pamaišome ir supilame išlydytą sviestą. Visą masę išklojame į kepimo formos dugną ir šonus stipriai paspaudžiant. Dėti į 160C orkaitę 10 minučių. Per tą laiką susimaišome kremą.
Maskarponės sūrį išplakti su cukrumi. Dėti po vieną kiaušinį kiekvieną gerai išplakant. Berti krakmolą, supilti likerį ir vėl gerai išmaišyti.
Ištraukti pagrindą, supilti kreminę sūrio masę ir dėti atgal į orkaitę, ant dugno padėjus indą su vandeniu ir taip dar kepti apie 1 val. 160C orkaitėje.
Kai tortas iškeps, leisti atvėsti, ant viršaus ištepti lydytą šokoladą ir dėti į šaldytuvą minimum 4 val.
Galima puošti balto šokolado drožlėmis.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą