Labai labai senas receptas, kurį prisimenu kepdavom su mama, kai buvau dar vaikas, todėl man jis vaikystę ir primena..:) Ir šiaip, geras uogienės sunaudojimas, jei yra atliekamos kokios ir ne per labiausiai mėgiamos ;)) Pats pagrindas gaunasi minkštutis, tikrai ne kietas..
Reikės:
200g sviesto
150g cukraus
2 dideli kiaušiniai
2 v.š. majonezo
400g miltų
1 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. vanilės
žiupsnelis druskos
uogienės ar džemo (naudojau j.serbentų-agrastų-aviečių)
Gaminimas
Kiaušinius išplakti su cukrumi ir vanile. Įdėti majonezą, druskytę ir vėl paplakti. Sudėti minkštą sviestą ir viską išplakti iki vientisos masės. Po truputį berti miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir pradėti minkyti tešlą. Gaunasi labai minkšta ir lengvai minkoma tešla.
Trečiają tešlos dalį dėti į kamerą, kad sustingtų, o likusią didžiają dalį iškočioti ir paskleisti ant kepimo popieriumi išklotos skardos (naudojau nuo orkaitės esančią skardą). Sudėti visą uogienę, paskleisti ir galiausiai ant viršaus užtarkuoti pastingusio tešlos gabaliuko. Dėti į įkaitintą 180C orkaitę ir kepti 20min.
Iškepus supjaustyti gabaliukais ir leisti atvėsti.
Labai skanu!!!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą