2012 m. gruodžio 28 d., penktadienis

Sūrio tortas

Kepiau jį savo mažojo piliečio gimtadieniui, visi labai aikčiojo ir gyrė, koks skanus...:) Man jisai irgi patiko, net visą gabalėlį suvalgiau! ;) Minkštas, švelnus, kreminis ir tirpstantis burnoje...



Reikės
Biskvitui (24cm):
3 dideli arba 4 maži kiaušiniai
3 v.š. cukraus
1 a.š. kepimo miltelių
4 v.š. miltų
truputis vanilės

Pertepimui:
Aviečių džemo ar uogienės (galima naudoti ir spanguolių džemą)

Kremui:
1 indelis kondensuoto pieno
500g maskarponės sūrio
1 v.š.medaus
2 v.š. želatinos + 5 v.š.vandens (ištirpinimui)
300g grietinėlės 36%

Gaminimas
Biskvitui kiaušinių trynius išplakame su cukrumi ir vanile. Dedame išplaktus baltymus ir beriame po truputį miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Atsargiai išmaišome tešlą ir dedame kepti į 180C orkaitę 30 min. Atvėsus, perpjauname pusiau, sutepame su aviečių uogiene (džemu), uždedame antrą biskvitą, palaistome truputį su apelsinų sultimis.
Kremui maskarponės sūrį suplakame su kondensuotu pienu bei medumi ir sudedame išplaktą grietinėlę su įmaišyta ištirpinta želatina. Viksą gerai išmaišome.
Kremą sudedame ant biskvito ir pastatome į šaldytuvq. Viršų gausiai pabarstome kakava.

Skanaus!!!!



Komentarų nėra: