2012 m. gruodžio 21 d., penktadienis

Kalėdinis džiovintų vaisių pyragas

Norint pajusti tikrą šio pyrago skonį, reiktų ragauti jį po dviejų savaičių nuo išsikepimo, tuomet jis būna "brandus" savo skoniu, kuris išsiskiria nuo brendyje išmirkytų džiovintų vaisių. Net neabejoju, kad jis bus tikrai nuostabus, išskirtinis Kalėdų pyragas...:) Radau jį "Geroje virtuvėje" kur autorė jų kepa net 18! Todėl net nesuabejojau, kad verta pabandyti šį kartą...


Reikės:
1,2kg džiovintų vaisių (razinos, papajos, abrikosai, slyvos, ananasai,  spanguolės)
250ml brendžio
250g sviesto
90g rudojo cukraus
90g paprasto cukraus
4 kiaušiniai
1 v.š. apelsinų džemo
1 v.š skysto medaus
1 a.š. vanilės
1 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. prieskonių meduoliams
375g miltų

Tiek gavosi man masės iš esamo kiekio

Gaminimas
Jei vaisiai stambesni, susmulkinti juos ir užpylus brendžiu, palikti per naktį pastovėti. Visas brendis susigeria i vaisius.
Minkštą sviestą išsukti su cukrumi iki purumo, sudėti kiaušinius ir viską išplakti. Supilti džemą, medų, vanilę ir vėl išmaišyt. Galiausiai suberti miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir meduolių prieskoniais. Viską išmaišius suberti džiovintus vaisius.
Kepimo formą iškloti dvigubu kepimo popieriumi, sukrėsti visą masę, išlyginant paviršių ir nepaliekant jokių oro tarpelių. 
Dėti kepti į įkaitintą 150C orkaitę ir kepti 2 valandas. Iškepus, palikti orkaitėje iki visiško atvėsimo. Ištraukus, sandariai suvynioti i kepimo popierį ir padėti į spintelę "brandintis" .
Telieka laukti apie porą savaičių ir galima ragauti. Kas labai nekantrauja, galima ir anksčiau bandyt :)

Iškepus keksiukų formelėse ir supakavus, gali tapti puikia, kvapnia Kalėdine dovanėle.

Komentarų nėra: