Reikės:
1,2kg džiovintų vaisių (razinos, papajos, abrikosai, slyvos, ananasai, spanguolės)
250ml brendžio
250g sviesto
90g rudojo cukraus
90g paprasto cukraus
4 kiaušiniai
1 v.š. apelsinų džemo
1 v.š skysto medaus
1 a.š. vanilės
1 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. prieskonių meduoliams
375g miltų
Tiek gavosi man masės iš esamo kiekio
Gaminimas
Jei vaisiai stambesni, susmulkinti juos ir užpylus brendžiu, palikti per naktį pastovėti. Visas brendis susigeria i vaisius.
Minkštą sviestą išsukti su cukrumi iki purumo, sudėti kiaušinius ir viską išplakti. Supilti džemą, medų, vanilę ir vėl išmaišyt. Galiausiai suberti miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir meduolių prieskoniais. Viską išmaišius suberti džiovintus vaisius.
Kepimo formą iškloti dvigubu kepimo popieriumi, sukrėsti visą masę, išlyginant paviršių ir nepaliekant jokių oro tarpelių.
Dėti kepti į įkaitintą 150C orkaitę ir kepti 2 valandas. Iškepus, palikti orkaitėje iki visiško atvėsimo. Ištraukus, sandariai suvynioti i kepimo popierį ir padėti į spintelę "brandintis" .
Telieka laukti apie porą savaičių ir galima ragauti. Kas labai nekantrauja, galima ir anksčiau bandyt :)
Iškepus keksiukų formelėse ir supakavus, gali tapti puikia, kvapnia Kalėdine dovanėle.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą