2012 m. gruodžio 28 d., penktadienis

Varškės apkepas

Vienas vienintelis varškės apkepas kurį kepu jau 5 metus turbūt, nesinori kitokio net, nes gaunasi toks purus ir lengvas... Dalinuosi kartu su jumis!!:)


Reikės:
5 kiaušinių
4 v.š. cukraus
0,5kg varškės
100g sviesto
3 v.š. manų kruopų
3 v.š. miltų
žiupsnelis druskos
žiupsnelis vanilės

Gaminimas
Kiaušinių trynius išplakti su cukrumi, druskyte ir vanile. Supilti išlydytą sviestą, sudėti varškę ir viską gerai išmaišyti. Nedideliame kiekyje pieno ar grietinėlės, išbrinkinti manų kruopas (apie 15min.) ir sudėti į masę kartu su miltais, išmaišyti. Standžiai išplaktus baltymus atsargiai įmaišyti į varškės masę. Dėti į aliejumi išteptą kepimo formą ir kepti įkaitintoje 180C orkaitėje apie 40-45min. Patikrinti mediniu pagaliuku, ar iškepė. Patiekti su grietine ar uogiene.

Skanaus!  

Komentarų nėra: