2012 m. kovo 30 d., penktadienis

Riešutiniai pyragėliai

Labai labai skanūs!!!! Tik turi vieną minusą, kad norisi jų dar ir dar, kaip toj reklamoj "kartą paragavęs - negali sustot" :) Labai rekomenduoju! :)



Reikės
Pagrindui:
250g minkšto sviesto
100ml rudojo cukraus (galima ir paprastą)
450ml miltų
žiupsnelis druskos

Riešutų sluoksniui:
300g maišytų riešutų (naudojau lazdyno, graikinius, migdolus, žemės)
240ml rudojo cukraus
130ml medaus (naudojau dirbtinį)
130g sviesto
2 v.š. grietinėlės (galima ir nedėti)

Gaminimas
Sviestą išsukti su cukrumi iki purumo, supilti miltus ir druską bei viską gerai išminkyti. Tešlą iškloti į kepimo formą, subadyti šakute ir dėti į  190C orkaitę 20min.


Keptuvėje ištirpinti sviestą su cukrumi ir medumi pastoviai pamaišant, suberti riešutus (prieš tai juos truputį pasmulkinti) permaišyti, supilti grietinėlę ir dar truputį pamaišyti.


Viską supilti ant nedaug pakepusio pagrindo ir dar pakepti apie 15-20min. Atvėsinti, supjaustyti kvadratėliais ir skanauti!

Komentarų nėra: