2013 m. sausio 3 d., ketvirtadienis

Ciabatta

Puiki duonelė tinkanti prikąsti prie bet ko :) Pagrindinis dalykas kurio reikės, tai mikseris ar kombainas.


Reikės (2 nedideliems kepaliukams):
300g miltų
1 puodelio šilto vandens
2 a.š. sausų mielių
10g druskos

Gaminimas:
Visus ingredientus sumaišyti mikseriu ir palikti pastovėti 10 minučių. Tuomet vėl pradėti plakti mikseriu tuo pačiu antgaliu apie 15-20 minučių, kol tešla pradės lipti antgaliu aukštyn ir atšoks nuo indo sienelių. Tada užsidėti tešlos minkymo antgalį ir "paminkyti" apie 5min.
Dėti tešlą į aliejumi išteptą dubenį, uždengti ir pakildinti apie 1,5-2 valandas. Išversti tešlą ant gausiai miltais pabarstyto stalo, padalinti į dvi dalis, apibarstyti miltais, uždengti rankšluostuku ir vėl leisti pastovėti apie 30min.
Orkaitę įkaitinti iki 230C. Tešlos gabaliukus apversti (būtinai!!) į kepimo popieriumi išlotą skardą ir ištempti apie 30cm ilgio kepaliukus, galima truputį persukant. Kepti 15min., tada apsukti skardą kitu kampu ir vėl pakepti apie 10 min. Išėmus, leisti atvėsti.
Skanaus!

Margi sausainukai

Puikūs!!! Tiek išvaizda, tiek skoniu...


Reikės:
500g miltų
250g sviesto
150g cukraus pudros
2 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. vanilės
1 didelis kiaušinis
1 v.š. šokoladinės kakavos arba 2 v.š. paprastos kakavos

Gaminimas
Minkštą kambario temperatūros sviestą gerai išplakti iki baltumo su cukraus pudra ir vanile. Tuomet įmušti kiaušinį ir vėl išplakti. Palaipsniui berti miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir minkyti tešlą. Tešla gaunasi minkšta ir maloni. Išminkytą tešlą padalinti į dvi lygias dalis, į vieną iš jų suberti kakavą ir gerai įminkyti. 
Iškočioti du stačiakampio formos lakštus, uždėti vieną ant kito, susukti į ruloniuką, supjaustyti plonomis riekelėmis (aštriu peliu) ir tuomet padaryti rutuliukus arba tiesiog palikti taip supjaustytus, kaip jau norit. Dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepti įkaitintoje 160C orkaitėje apie 15-20min.

Skanaus!!

2012 m. gruodžio 28 d., penktadienis

Varškės apkepas

Vienas vienintelis varškės apkepas kurį kepu jau 5 metus turbūt, nesinori kitokio net, nes gaunasi toks purus ir lengvas... Dalinuosi kartu su jumis!!:)


Reikės:
5 kiaušinių
4 v.š. cukraus
0,5kg varškės
100g sviesto
3 v.š. manų kruopų
3 v.š. miltų
žiupsnelis druskos
žiupsnelis vanilės

Gaminimas
Kiaušinių trynius išplakti su cukrumi, druskyte ir vanile. Supilti išlydytą sviestą, sudėti varškę ir viską gerai išmaišyti. Nedideliame kiekyje pieno ar grietinėlės, išbrinkinti manų kruopas (apie 15min.) ir sudėti į masę kartu su miltais, išmaišyti. Standžiai išplaktus baltymus atsargiai įmaišyti į varškės masę. Dėti į aliejumi išteptą kepimo formą ir kepti įkaitintoje 180C orkaitėje apie 40-45min. Patikrinti mediniu pagaliuku, ar iškepė. Patiekti su grietine ar uogiene.

Skanaus!  

Sūrio tortas

Kepiau jį savo mažojo piliečio gimtadieniui, visi labai aikčiojo ir gyrė, koks skanus...:) Man jisai irgi patiko, net visą gabalėlį suvalgiau! ;) Minkštas, švelnus, kreminis ir tirpstantis burnoje...



Reikės
Biskvitui (24cm):
3 dideli arba 4 maži kiaušiniai
3 v.š. cukraus
1 a.š. kepimo miltelių
4 v.š. miltų
truputis vanilės

Pertepimui:
Aviečių džemo ar uogienės (galima naudoti ir spanguolių džemą)

Kremui:
1 indelis kondensuoto pieno
500g maskarponės sūrio
1 v.š.medaus
2 v.š. želatinos + 5 v.š.vandens (ištirpinimui)
300g grietinėlės 36%

Gaminimas
Biskvitui kiaušinių trynius išplakame su cukrumi ir vanile. Dedame išplaktus baltymus ir beriame po truputį miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Atsargiai išmaišome tešlą ir dedame kepti į 180C orkaitę 30 min. Atvėsus, perpjauname pusiau, sutepame su aviečių uogiene (džemu), uždedame antrą biskvitą, palaistome truputį su apelsinų sultimis.
Kremui maskarponės sūrį suplakame su kondensuotu pienu bei medumi ir sudedame išplaktą grietinėlę su įmaišyta ištirpinta želatina. Viksą gerai išmaišome.
Kremą sudedame ant biskvito ir pastatome į šaldytuvq. Viršų gausiai pabarstome kakava.

Skanaus!!!!



2012 m. gruodžio 22 d., šeštadienis

Kūčiukai

Iš visų bandytų kūčiukų receptų, šis pokolkas pats skaniausias. Pats metas juos pradėti kepti!:) Aišku, galima nusipirkti parduotuvėj, bet niekada neatstos naminių...:) Produktų daug nereikia, tik laiko, o  iš esamo kiekio gaunasi tikrai nemažai.


Reikės:
1kg miltų
50g mielių
200g cukraus
200g sviesto
stklinė pieno
100g aguonų
druskos

Gaminimas
Į šlakelį pašildyto pieno suberti mieles ir 1 a.š. cukraus, išmaišyti gerai ir palikti uždengus pastovėti kelioms minutėms, kad "sureaguotų". 
Į miltus supilti "sureagavusias" mieles, ištirpintą sviestą, cukrų, žiupsnelį druskos, aguonas ir pašildytą pieną. Viską išmaišyti ir išminkyti tešlą. Padėti šiltai kildintis apie 1 valandą. 
Iškilus tešlai, kočioti rankomis nedidelius volelius, supjaustyti mažais gabaliukais ir dėti kepti i miltais pabarstytą formą 180C orkaitę. Kepti kol paruduoja. Ištraukus atvėsinti.

Skanaus!!

2012 m. gruodžio 21 d., penktadienis

Kokosiniai keksiukai su baltuoju šokoladu ir spanguolėmis

Jau gaminimo pradžioje žinojau, kad jie bus fantastiško skonio, be galo kvapnūs...:) Kokoso drožlės, baltas šokoladas, spanguolės...Super!!! Taip viskas gerai dera tarpusavyje...Labai labai rekomenduoju išsikept!


Reikės (12 keksiukų):
3 kiaušinių
150g cukraus
120g sviesto
1 a.š. vanilės
0,5 a.š. kepimo miltelių
160g miltų
50g kokoso drožlių
70g balto šokolado
citrinos žievelės
spanguolių (naudojau džiovintas)

Gaminimas
Sviestą išlydyti ir sumaišyti su cukrumi, vanile bei kiaušiniais. Sudėti patarkuotą citrinos žievelę, kokoso drožles, tarkuotą šokoladą ir viską gerai išmaišyti. Galiausiai suberti miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir vėl gerai išmaišyti. Suberti spanguoles. 
Dėti į aliejumi išteptas keksiukų formeles ir kepti įkaitintoje 180C orkaitėje apie 20 min.

Skanaus!

Kalėdinis džiovintų vaisių pyragas

Norint pajusti tikrą šio pyrago skonį, reiktų ragauti jį po dviejų savaičių nuo išsikepimo, tuomet jis būna "brandus" savo skoniu, kuris išsiskiria nuo brendyje išmirkytų džiovintų vaisių. Net neabejoju, kad jis bus tikrai nuostabus, išskirtinis Kalėdų pyragas...:) Radau jį "Geroje virtuvėje" kur autorė jų kepa net 18! Todėl net nesuabejojau, kad verta pabandyti šį kartą...


Reikės:
1,2kg džiovintų vaisių (razinos, papajos, abrikosai, slyvos, ananasai,  spanguolės)
250ml brendžio
250g sviesto
90g rudojo cukraus
90g paprasto cukraus
4 kiaušiniai
1 v.š. apelsinų džemo
1 v.š skysto medaus
1 a.š. vanilės
1 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. prieskonių meduoliams
375g miltų

Tiek gavosi man masės iš esamo kiekio

Gaminimas
Jei vaisiai stambesni, susmulkinti juos ir užpylus brendžiu, palikti per naktį pastovėti. Visas brendis susigeria i vaisius.
Minkštą sviestą išsukti su cukrumi iki purumo, sudėti kiaušinius ir viską išplakti. Supilti džemą, medų, vanilę ir vėl išmaišyt. Galiausiai suberti miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir meduolių prieskoniais. Viską išmaišius suberti džiovintus vaisius.
Kepimo formą iškloti dvigubu kepimo popieriumi, sukrėsti visą masę, išlyginant paviršių ir nepaliekant jokių oro tarpelių. 
Dėti kepti į įkaitintą 150C orkaitę ir kepti 2 valandas. Iškepus, palikti orkaitėje iki visiško atvėsimo. Ištraukus, sandariai suvynioti i kepimo popierį ir padėti į spintelę "brandintis" .
Telieka laukti apie porą savaičių ir galima ragauti. Kas labai nekantrauja, galima ir anksčiau bandyt :)

Iškepus keksiukų formelėse ir supakavus, gali tapti puikia, kvapnia Kalėdine dovanėle.