2012 m. kovo 26 d., pirmadienis

Lazdyno riešutų kremas

Kažkoks nelabai man vykęs gavosi šį kartą ir žinau kodėl: nes, reikėjo pakepinti riešutus prieš sumalant ir naudoti paprastą kakavą, o ne šokoladinę, todėl jei gaminsitės, būtent taip ir padarykit. Kremas tikrai neblogas ir su batono riekele pusryčiams labai tinka..:)




Reikės:
100g maltų lazdyno riešutų (siūlau su kavamale malti)
3 v.š. pieno miltelių
puse stiklinės rudojo cukraus
2,5 v.š. kakavos
1 v.š. krakmolo
0,75 stiklinės pieno
2 v.š. aliejaus, paprasto

Gaminimas
Viename dubenyje sumaišyti pakepintus ir sumaltus lazdyno riešutus, sauso pieno miltelius, rudąjį cukrų, kakavą ir krakmolą. Supilti aliejų ir pieną, bei viską gerai išmaišyti šluotele. Gautą masę virti virš nedidelės ugnies, pastoviai pamaišant, nes greitai pradeda masė tirštėti ir traukti prie puodo. Sutirštėjus, masę perpilti į stiklainiuką ar dubenėlį, uždengti, leisti atvėsti. Po to galima dėti ir į šaldytuvą.

Komentarų nėra: