2012 m. kovo 22 d., ketvirtadienis

Paukščių pieno saldainiai "Nikolete"

Nuostabūs!!! Tiesiogine to žodžio prasme,tirpsantys burnoje...Minkšti ir purūs..Labai tiktų ir torto pertepimui, ko neabejoju, išbandysiu ir tokį variantą..:)


Reikės:
5 kiaušinių
1 st. cukraus
2 a.š. miltų
pusę st. pieno
150g sviesto
20g želatinos
75ml vandens (želatinai brinkinti)

Gaminimas

Kiaušinio trynius su puse stiklinės cukraus išplakti iki purumo, persijoti į juos miltus, supilti pieną ir viską gerai išmaišyti. Masę su dubeniu dėti ant karšto vandens garų vonelės ir virti pastoviai pamaišant (geriausiai su šluotele), kad nesusidarytų gumuliukų. Kai sutirštės, nukelti dubenį ir leisti visiškai atvėsti.
Kambario temparatūros sviestą išplakti ir toliau plakant supilti trynių masę, išplakant viską iki vientisos masės.
Želatiną užpilti vandeniu ir palikti apie 20min. brinkintis. Kai išbrinks, dėti želatiną į karšto vandens vonelę ir leisti ištirpti. Ištraukus, atvėsinti bet tik truputį.
Baltymus išplakti su likusiu cukrumi iki standžių putų. Tuomet pilti į juos želatiną toliau plakant iki visiško standumo. Galiausiai išplaktus baltymus,greitai bet atsargiai, sumaišome su trynių/sviesto kremu  (geriausia šaukštu). Visą paruoštą masę dedame į šaldytuvą, kad sustingtų. Galima puošti skystu šokoladu.
Skanaus!


1 komentaras:

Unknown rašė...
Tinklaraščio administratorius pašalino šį komentarą.