Reikės:
250ml pieno
5 v.š. cukraus
1 pakelis sausų mielių
truputis druskos
5 v.š. aliejaus
1 kiaušinis
500g miltų
mėgstamos uogienės ar džemo
Gaminimas
Pašildyti truputį pieną, suberti cukrų, mieles, druską ir išmaišyti.Įpilti aliejų, įmušti kiaušinį vėl išmaišyti ir galiausiai sukratyti miltus. Užminkyti tešlą ir pakildinti ją du kartus.
Pakilusią tešlą iškočioti ir stiklinės pagalba išspausti apskritimus. Kas antrą apskritimą aptepti kiaušinio baltymu, dėti uogienės/džemo į viduriuką ir uždengti kitu apskritimu (nesuteptu baltymu), kraštus sulipinti šiek tiek paspaudžiant.
Paruoštas spurgas pakildinti 15 min. ir virti įkaitintuose riebaluose ant mažos ugnies, apkepant iš vienos ir kitos pusės. Išėmus, perteklių sugerti popierine servetėle ir pabarstyti cukraus pudra.
Tikrai labai skanu! :)
1 komentaras:
Jūs nuostabi konditerė... Receptas būtinai bus išbandytas! :)
Rašyti komentarą