2012 m. kovo 7 d., trečiadienis

Mielinės spurgos su džemu

Šiaip nesu didelė mielinų tešlų gerbėja,nes visada bijau,kad nepavyks,neiškils ir pan. Šį kartą surizikavau ir man pavyko! Ir labai puikiai!:) Labai paprastai gaminama tešla, jokio sudėtingumo,o spurgos gaunasi tokios pat, kaip kad anksčiau mokyklos valgyklose būdavo, žodžiu tikrai super!! :))


Reikės: 
250ml pieno
5 v.š. cukraus
1 pakelis sausų mielių
truputis druskos
5 v.š. aliejaus
1 kiaušinis
500g miltų
mėgstamos uogienės ar džemo

Gaminimas
Pašildyti truputį pieną, suberti cukrų, mieles, druską ir išmaišyti.Įpilti aliejų, įmušti kiaušinį vėl išmaišyti ir galiausiai sukratyti miltus. Užminkyti tešlą ir pakildinti ją du kartus.
Pakilusią tešlą iškočioti ir stiklinės pagalba išspausti apskritimus. Kas antrą apskritimą aptepti kiaušinio baltymu, dėti uogienės/džemo į viduriuką ir uždengti kitu apskritimu (nesuteptu baltymu), kraštus sulipinti šiek tiek paspaudžiant.
Paruoštas spurgas pakildinti 15 min. ir virti įkaitintuose riebaluose ant mažos ugnies, apkepant iš vienos ir kitos pusės. Išėmus, perteklių sugerti popierine servetėle ir pabarstyti cukraus pudra.
Tikrai labai skanu! :)

1 komentaras:

Anonimiškas rašė...

Jūs nuostabi konditerė... Receptas būtinai bus išbandytas! :)