2012 m. kovo 1 d., ketvirtadienis

Karameliniai pyragėliai su riešutais

Senai jau juos norėjau išbandyti, bet vis užmiršdavau..:) Galiausiai nusipirkau saldainių "Karvutė" ir prašom - nuostabūs pyragėliai su superiniu karameliniu sluoksniu, tikrai laaaabai skanūs ir nesunkiai gaminami !!! :)



Reikės (22x28 kepimo forma)
Pagrindui:
150g šalto sviesto
60g cukraus
2 stiklinės miltų
1 a.š. vanilinio cukraus
žiupsnelio druskos
1 didelio kiaušinio

Karamelinei-riešutų masei:
250g saldainių "Karvutė"
120g sviesto
1 v.š. citrinos sulčių
Stiklinė įv.riešutų

Gaminimas
Iš pagrindui skirtų produktų pasigaminti kapotą tešlą. Miltus su cukrumi ir sviestu sukapoti peiliu ar blenderiu, tuomet įmušamas kiaušinis ir greitai bei užminkoma tešla. Ją įsukti į maistinę plėvelę ir padėti valandai į šaldytuvą. Tada ištraukus iškočioti kvadrato formos, dėti iį kepimo popieriumi išklotą skardą, paliekant pakilusius tešlos kraštelius. Subadyti šakute ir kepti 180C orkaitėj apie pusvalandį. Išimti ir leisti praaušti. Kol vėsta, galima pasidaryti karamelinę masę.
Riešutus susmulkinti ir pakepinti truputį sausoje keptuvėje.
Sviestą su saldainiais sudėti į puodelį ir katinant bei pastoviai pamaišant išlydyti iki vienalytės masės. Įlašinti citrinos sulčių, sudėti dalį riešutų, viską gerai išmaišyti ir supilti ant praaušusio pagrindo. Likusius riešutus suberti ant viršaus, truputį paspaudžiant ant karamelinės masės. Dėti į šaldytuvą, kad masė pakietėtų, apie 1-2h ir po to jau galima skanauti!!!

Komentarų nėra: