2012 m. vasario 29 d., trečiadienis

Karamelinis šokoladinis tortas su morengais

Prabangus ir turtingas savo skoniu...Kuriuo turi mėgautis iš lėto ir po nedaug, nes ganėtinai sodrus-saldus, todėl kava ar arbata yra būtina :) Bene daugiausiai darbo sugaišta darant šį tortą, bet ar kartočiau jį dar kartelį? TAIP!!!!:)) Labai siūlau jį pasigaminti, kas netingi...:)


Reikės (24cm skersmens forma)
Biskvitui:
5 kiaušinių
5 v.š. cukraus
1 a.š. kepimo miltelių
4 v.š. miltų
2 v.š. šokoladinės kakavos

Morengams:
5 kiaušinio baltymų
150g cukraus
60g graikinių riešutų


Karameliniam kremui:
1 skardinės Rududu
250g sviesto
6v.š. labai stiprios kavos

Šokoladiniam kremui: (galima jo ir nedaryti, o naudoti tik karamelinį kremą)
150g šokolado
100ml grietnėlės
30g sviesto
5g želatinos
15ml vandens

Sulaistymui:
Saldintos kavos
Brendžio

Gaminimas
Morengus geriausia išsikept iš vakaro, ir palikti vėsti orkaitėje per naktį. Plakti kiaušinio baltymus palaipsniui beriant cukrų, kol susidarys masė bezė, trunka apie 10min. Tuomet suberti susmulkintus,pakepintus graikinius riešutus ir viską išmaišyti. Nusipiešti ant kepimo popieriaus du 24cm skersmens skritulius ir tolygiai paskleisti masę. Dėti į 120C orkaitę ir kepti apie 2val.
Biskvitui kiaušinio trynius atskirti nuo baltymų, įdėti cukraus ir gerai išmaišyti (aš darau viską mikserio pagalba). Tuomet išplakti baltymus kitame inde,sukrėsti i trynių masę. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir kakava, persijoti ir po truputį berti į kiaušinių masę, atsargiai maišant iš apačios į viršų. Kepimo formą patepti riebalais, sukrėsti visą masę ir dėti į įkaitiną 180C orkaitę. Kepti apie pusvalandį, geriausia patikrinti mediniu pagaliuku ar iškepė.
Karameliniam kremui visi produktai turi būti kambario temperatūros,kitaip plakant kremas sušoks į gumbuliukus :) Sviestą ištrinti iki baltumo, dėti Rududu vėl gerai išmaišyti ir galiausiai po vieną šaukštą pilti kavą vis nuolatos pamaišant,kol bus supilta visa kava.
Šokoladiniam kremui želatiną užpilti vandeniu,išbrinkinti,tuomet pakaitinti karšto vandens vonelėje kol masė bus skysta. Truputį atvėsinti. Šokoladą su sviestu ištirpinti dubenėlyje, supilti želatiną ir sumaišyti viską su išplakta grietinėle. Padėti į šaldytuvą, kad masė truputį pastingtų.

Surinkimas
Biskvitą padalinti į tris lygias dalis. Dėti vieną biskvitą, sulaistyti kava su brendžiu, dėti karamelinio kremo, tuomet dedamas vienas morengo sluoksnis, vėl biskvitas+sulaistomas+karamelinis kremas. Po to morengas+ šokoladinis kremas (nebūtinai), ir galiausiai vėl bisvitas, kuris taip pat sulaistomas. Galima papuošti šokolado glajumi, morengais ir migdolų drožlėmis.

4 komentarai:

Anonimiškas rašė...

labas rytas,jei as nedarysiu sokoladinio kremu,ar man uzteks karamelinio kremo pertepti visa torta?

Dalia rašė...

labas,
turėtų užtekti, tik tuomet pačio kremo nebus dideli sluoksniai. Jeigu norisi kad ir kremo būtų daugiau,tuomet reiktų produktų kiekį šiekt tiek padidinti (300g sviesto+1,5 skardinės "Rududu").

Anonimiškas rašė...

Sveiki, iš ko papuošimas padarytas? ir kaip glajų šokolado daryti?

Dalia rašė...

Papuošimas darytas iš morengų,šonai aplipinti migdolo drožlėmis, o pats šokoladinis glajus gaminamas šokolado plytą ištirpinus ant garų vonelės, kartu su 1-2v.š. aliejaus.