2012 m. vasario 7 d., antradienis

Biscotti

Yra begalės jų receptų, bet man kažkodėl šis priimtiniausias:) Labai paprastai gaminami, o naudoti galima bet kokius riešutus ir džiovintus vaisius, kuriuos mėgsti..


Reikės:
250g miltų
250g cukraus pudros (aš dėjau mažiau ~200g)
0,5 a.š. kepimo miltelių
3 kiaušiniai
Riešutai (lazdyno, migdolai) ir džiovinti vaisiai (spanguolės, didžiosios razinos, ananasai)

Gaminimas
Sumaišykite miltus, cukraus pudrą ir kepimo miltelius. Įmuškite 2 kiaušinius, išmaišykite, tada pridėkite dar vieną kiaušinį ir vėl gerai išmaišykite. Sudėkite džiovintus vaisius ir riešutus. Galima įtarkuoti citrinos žievelės truputį. Padalykite tešlą į šešias dalis, suformuokite 3cm pločio lazdeles, truputį priplokite ir sudėkite į sviestiniu popieriumi išklotą skardą. Kepti apie 10-12min., kol apskrus. Trumpam atvėsinkite, supjaustykite įstrižai ir vėl kepkite iš abiejų pusių maždaug po 5min.

Skanaus!

Komentarų nėra: