2012 m. vasario 7 d., antradienis

Marmurinis kavos keksas

Be galo minkštas, kvepiantis ir drėgnas...



Reikės:
300g labai minkšto sviesto
300g cukraus
4 kiaušiniai
žiupsnelis druskos
300g miltų
1.5 a.š. kepimo miltelių
100ml pieno
30g kakavos
5 a.š. stiprios kavos 

Gaminimas
Sviestą gerai išsukti su cukrumi ir druska. Mušti po vieną kiaušinius ir gerai po kiekvieno išplakant.
Miltus persijoti su kepimo milteliais, suberti į sviesto masę ir gerai išmaišyti, maišant supilti pieną.
1/3 masės atidėti į kitą indą. Įmaišyti kakavą bei 5  šaukštelius kavos ir išmaišyti. 
Kekso formą patepti riebalais. Dėti dalį baltos masės, dalį rudos ir ant viršaus vėl baltos.
Dėti į  įkaitintą 175° orkaitę 45- 60 min. Patikrinti pagaliuku ar jau iškepė.


Skanaus!

Komentarų nėra: