2012 m. vasario 6 d., pirmadienis

Maskarponės sūrio tortas

Visi turbūt jį žinome ir tą nepakartojamą jo skonį..Abejingų nėra..:)


Reikės
Biskvitui:
4 kiaušiniai 

4 v.š. cukraus
4 v.š. miltų
1 a.š. vanilinio cukraus
1 a.š. kepimo miltelių

Kremui:
400-500g maskarponės sūrio 

400g grietinėlės 36 % 
200g jogurto be priedų
0,5 a. š. vanilinio cukraus 

160-180g cukraus pudros 
0,5-1 citrinos sultys 
30g želatinos

Gaminimas


Biskvitas
Trynius išsukti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.Baltymus išplakame iki putų ir atsargiai įmaišome į trynius.  Miltus sumaišome su kepimo milteliais. Persijojame ir beriame į kiaušinių masę. Labai svarbus dalykas - maišome viską viena kryptimi, tuomet tešla gaus deguonies, ir biskvitas iškeps minkštas ir porėtas. Pilame tešlą į 23 cm. torto formą, išteptą aliejumi, ir kepame 180C apie 30 min.(patikrint mediniu pagaliuku ar iškepė). Iškepusį biskvitą atvėsiname.
 

Kremas
Želatiną užpilame 100ml šalto vandens ir palaikome, kol išbrinks. Išplakame sumaišytus jogurtą, citrinos sultis, cukraus pudrą, vaniliną ir maskarponę. Ant silpnos ugnies ištirpiname želatiną, ir atvėsusią supilame į jogurto/maskarponės masę. Viska išplakame. Pastatome į šaldytuvą, kad pradėtų stingti (iki drebučių konsistencijos). Masė stingsta labai greitai, svarbu neperlaikyti! Iki standumo išplakame grietinėlę ir įmaišome ją į pradedančią stingti jogurtinę masę.
 

Torto surinkimas 
Perpjauname biskvitą į 3 dalis, į formą dedame vieną biskvitą,jį sutepame su spanguolių ar vyšnių džemu, dedame ant viršaus antrą biskvitą, jį palaistome šiek tiek (galima naudoti cukraus sirupą, arbatą saldintą ar įv. sultis). Tada supilame kremą ant viršaus. Užkloti paskutiniu biskvitu. Statome į šaldytuvą mažiausiai 4 val. Viršų galima papuošti tuo pačiu likusiu kremu,pagal fantaziją. Torto šonus galima taip pat apdėlioti „Damų piršteliais“ ir sujuosti kaspinu. 
Skanaus!!

Komentarų nėra: