2012 m. vasario 14 d., antradienis

Plikyti pyragaičiai

Nuostabūs!!! Ypač su gaiviu kremu..Pačių plikytų pyragaičių skonis toks pats, kaip ir anksčiau, kad būdavo senesniais laikais :) Todėl skubu pasidalinti su jumis! Kremo idėją radau pas Iloną, kuris laaaabai man tinka..:))


Reikės:
150g sviesto
170g cukraus
6 kiaušinių
700ml pieno
320g miltų

Kremui:
2 pokeliai plombyro skonio varškės
150ml grietinėlės
2 v.š. cukraus pudros
1 v.š. želatinos
3-4 v.š. vandens

Gaminimas
Pieną ir sviestą užvirinti puode, kai užvirs, išjungti ir iš karto berti miltus kuriuos reikia labai greitai išmaišyti. Po to į tešlą supilti cukrų ir vėl išmaišyti. Tešlą truputį atvėsinti ir įmušti visus kiaušinius, vėl viską labai gerai išmaišyti kol masė gausis vientisa ir graži (aš darau viską mikserio pagalba, žymiai greičiau). Iš tešlos išspausti per konditerinį maišelį pailgus ar apvalius pyragėlius (galima ir šaukštu krėsti tešlą) ant kepimo popieriumi patiestos skardos ir dėti kepti į 190-200C įkaitiną orkaitę 15-20minučių. Man viso gaunasi dvi pilnos orkaitės blėkutės.
Kremui išplakti grietinėlę su cukraus pudra, įmaišyti ištirpintą vandenyje ir pakaitintą želatiną (kuri pilant turi buti pravėsus) sumaišyti viską su varške ir padėti trumpam į šaldytuvą.
Įpjauti pyragėlius, dėti kremo ir galima jau skanauti!


Komentarų nėra: