2012 m. vasario 7 d., antradienis

"Želiukas"

Superinis desertas ir drįsiu sakyti, kad tai vienas iš mano mėgiamiausių!! :)


Reikės:
100g sausainių skirtų tiramisu
100g traškių sausų pusryčių (galima ir nedėti)
Keli pokeliai spalvotų želė
2 šaukštai mėlynių (bet nebūtinai)
0.5l pieno
100g cukraus 
2 v.š. želatinos
120ml vandens
200g grietinės
200g kondensuoto  pieno

Gaminimas 

Pasiruošiame želė kelių spalvų taip kaip parašyta ant pakuotės tik su 400ml vandens ir sustingus,  susmulkiname kubeliais.
Želatiną užpilame vandeniu ir leidžiame išbrinkti apie 30 min. Kaitiname garų vonelėje maišydami, kol visiškai ištirps. Į pieną beriame cukrų gerai išmaišome ir pilame dalį ištirpintos želatinos. Atvėsiname. Suberiame želė kubelius,mėlynes, viską gerai permaišome ir pilame į formą. Leidžiame sustingti.
Išdėliojame sausainius. Kondensuotą pieną išsukame su grietine, supilame likusią želatiną, permaišome ir supilame ant sausainių. Pastatome, kad atvėstų. Dugną uždengiame sluoksniu sausų pusryčių. Statome  į šaldytuvą, kad tortas visiškai sustengtų.


Skanaus!!

Komentarų nėra: