Reikės
Tešlai:250g miltų
55g persijotos cukraus pudros
150g šalto margarino
4-6 šaukštai šalto vandens
žiupsnelis druskos
Karamelei:
1 skardinė Rududu
1 šaukštas sviesto
Šokolado sluoksniui:
300g šokolado (maišiau juodą su pienišku)
2 šaukštai sviesto
Gaminimas
Į miltus sudėti tarkuotą margariną ir gerai išminkyti , kol gausis trupiniai. Padaryti duobutę ir sudėti druską, cukraus pudrą ir vandenį, bet ne visą, išminkykite tešlą, jei trūksta vandens pripilkite dar. Tešlos ilgai neminkyti, suformuoti rutulį ir dėti į šaldytuvą valandai.
Iškloti tešlą plonu sluoksniu per skardą, subadyti šakute ir kepti 180C orkaitėje apie 20 minučių.
Rududu ir sviestą dėti į dubenį, statyti ant vandens ir kaitinti maišant, kol taps skysta, lygia karamele. Dėti ant iškeptos tešlos.
Šokoladą taip pat ištirpinti su sviestu ir dėti sluoksnį ant karamelės, papuošti riešutų drožlėm.
Dėti į šaldytuvą keliom valandom, kad atvėstų.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą