2012 m. vasario 7 d., antradienis

Argentinietiški sausainiai

Kodėl jie pavadinti Argentinietiškais, tikrai nežinau...:) Neturiu  ir gražios nuotraukos su šiais sausainiais, nes kažkodėl nesigauna gražios padaryt, bet kaip sakoma, ne viską išvaizda lemia, o skonis..:)


Sausainiams reikės:
2.5 stiklinės miltų
1 ir dar 1/3 stiklinės krakmolo
2 a.š. kepimo miltelių
200g lydyto margarino
100ml cukraus
1 a.š. vanilinio cukraus
3 kiaušinio tryniai
1 v.š. brendžio
Pertepimui:
½ Rududu skardinės
Smulkintų riešutų

Gaminimas
Margariną sumaišyti su cukrumi, supilti brendį, vanilinį cukrų, kiaušinio trynius, miltus sumaišyti su krakmolu ir persijotais kepimo milteliais ir berti į margarino masę. Tešla gaunasi minkšto plastelino, labai maloni ir nelimpanti prie rankų. Su formele išspausti vienodo dydžio skritulėlius. Dėti ant sviestino popieriaus ir kepti 150-170 laipsnių orkaitėje 20 min.
Tešla labai trapi, todėl su ja reikėtų elgtis labai atsargiai. Iškepus visiems sausainukams pertepimui reikės Rududu ir smulkintų riešutų (bet kokių).
Ant vieno sausainio pusės tepame Rududu, sulipiname su kita sausainio pusele ir kraštus apvoliojame į riešutus.
Skanaus!!

Komentarų nėra: