2012 m. vasario 7 d., antradienis

Skruzdėlynas

Turbūt nelabai rastum žmogų, kuris nemėgtų skruzdėlyno, nors...:) Šį receptą radau sename 1997m. receptų žurnaliuke ir visada taip jį gaminu, pokolkas dar nenuvylė..





Reikės:
500g miltų
4 kiaušinių
2 kiaušinių trynių
100g cukraus
1 pakelis vanilinio cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
4 šaukštai degtinės (kad tešla neprisigertų riebalų)
200g irisų
150g medaus (galima dirbtinio)
Aguonų pabarstymui

Gaminimas
Kiaušinius išplakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, po to srovele supilame degtinę, miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir užminkome tešlą. Ją gerai išdaužome į stalą, aš naudoju kočėlą, ir dedame į šaldytuvą kokiai valandai, kad išbrinktų. Išėmę iš šaldytuvo, tešlą suskirstome gabalėliais ir plonai iškočiojame 2-3mm lakštais. Supjaustome juostelėmis ir kepame įkaitintuose riebaluose kol apskrunda (tai vyksta labai greitai). Iškepats juosteles dedame ant popierinės servetėlės, kad nubėgtų riebalai. Po to lėkštėje formuojame skruzdėlyną vis palaistydami išlydytų irisų ir medaus mase,pabarstydami aguonomis.
Tikrai labai skanu!

Komentarų nėra: