2012 m. vasario 9 d., ketvirtadienis

Naminis šokoladas su riešutais ir džiovintais vaisiais

Šį receptą užmačiau per tv laidą "Beatos virtuvė", kai vyko pasiruošimas Kalėdų šventei. Susigundžiau ir aš išbandyti...Ir ką galiu pasakyti, jog niekada nesu valgiusi skanesnio šokolado!!
P.s. Labai tinka padovanoti, ką ir padariau...:)


Reikės:
400g juodo šokolado
200g balto šokolado
karijų riešutai, migdolai, džiovintos spanguolės (reikėtų ir džiovintų šilauogių,bet niekur negavau)

Gaminimas
Į atskirus dubenėlius sudėti juodą ir baltą šokoladą, dėti ant vandens garų vonelės ir iš lėto ištirpinti vis pamaišant. Kai juodas šokoladas jau bus ištirpęs, gražios skystos masės, paskleisti jį visą ant kepimo popierius, padarant "blyną", tuomet berti riešutus ir džiovintus vaisius. Galiausiai ištirpdytą baltą šokoladą "šlakstyti" ant juodojo. Gaunasi labai gražus kontrastas! :) Padėti į vėsią vietą, kad sustingtų. Po to nuimti nuo popieriaus ir tiesiog laužyti gabaliukais.

Skanaus!

Komentarų nėra: